O frumoasă zi de concediu munţii în Neamţului

O frumoasă zi de concediu munţii în Neamţului
 
 

Suntem oameni hipnotizaţi de verbul "a călători", vizualizăm pământul pe o coală A4, visăm cu ochii deschişi şi ne dăm cu părerea pentru că putem. Nu suntem experţi, dar avem un bagaj mare de informaţii din călătorii virtuale… Am format o mare comunitate pe pagina noastră de Facebook şi ne mândrim cu iubitori de călătorii ca noi. 

Astăzi, Iulian Coserea ne povesteşte vacanţa lui în România.

Proaspăt întors din Orientali nu puteam rata invitaţia lui Horia la o tură pe Valea Doftanei zis şi făcut.

Înainte de plecarea din Săcele aflu că s-a schimbat traseul vom pedala prin munţii Neamţului de cât timp vreau să ajung pe acolo.

Zis şi făcut am pedalat destul de repede bucata de asphalt şi de forestier până în pasul Predeluş de unde ne-am băgat dreapta spre creasta Orientalilor urmând marcajul banda roşie care duce pâna la Sinaia.

Multe poveşti despre Carpaţii Orientali şi nu numai,multe pauze de poze un pic de push bike până pe vârful Paltinul e incredibilă priveliştea din munţii ăstia destul de micuţi ca inălţime totuşi fiind mai înalţi ca Piatra Mare sau Postăvarul sper să revin cât mai curând. Odată ajunşi în vârf am făcut o binemeritată pauză de masă după care am purces la vale.spre zări îndepărtate, după o scurtă pauză de mâncat mure, merişoare şi zmeură şi după o coborâre foarte frumoasă am ajuns în Valea Azugii de unde am coborât spre Azuga.

Ajunşi în Azuga am mai făcut o scurtă pauză de masă şi am pornit pe drumul naţional spre Braşov de unde am mers fiecare spre casa lui.

A fost ultima zi dintr-un concediu în care am avut parte de multă odihnă psihică si foarte puţină odihnă fizică.

Poze deosebite din România

    

Articol şi fotografii de Iulian Coserea

Articol înscris în CONCURS: Povestea ta de vacanţă pe Ghiduri Turistice.
Dacă vrei şi tu să participi la concurs, citeşte regulamentul de aici şi află cum îţi poţi publica povestea de vacanţă pe www.ghiduri-turistice.info.


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers