O discuţie despre concediile în destinaţii exotice cu Diana Bulzan de la agenţia Travel Lounge din Timişoara

O discuţie despre concediile în destinaţii exotice cu Diana Bulzan de la agenţia Travel Lounge din Timişoara
 
 

Interesul românilor a crescut foarte mult în ultimii ani faţă de pachetele turistice oferite de agenţii, către destinaţii tot mai îndepărte de România. Cultura complet diferita de a noastră, tradiţiile, modul de viaţă, mâncarea, peisajele, apa mării sau nisipul alb sunt principalele motive pentru care românii aleg destinaţii precum Thailanda, Tanzania, Bali, Kenya, Maldive, Cuba, Bahamas, Jamaica sau Republica Dominicană.

Câteva zile de leneveală sub o umbrelă de paie care se înalţă dintr-un nisip alb imaculat, o carte bună citită într-un hamac la malul unei mări turcoaz, câteva zile care să se termine cu nopţi în bungalowuri răcoroase sau în resorturi de multe stele, locuri în care să simţi cultura atât de intens încât să-ţi dea senzaţia că aparţii acelui loc, zone care să nu-ţi dea voie să iei degetul de pe butonul aparatul foto... toate acestea sunt motive puternice care au devenit visul oricărui român căruia îi place să călătorească.

Despre Destinatiile exotice

Unde sunt aceste locuri, cum se ajunge într-un astfel de loc, cât trebuie să sacrifice un român de clasă medie şi cu cine ai şanse să te întâlneşti într-un astfel de loc, aflăm de la Diana Bulzan, manager general la agenţia de turism Travel Lounge, din Timişoara.

Ce caută românii: concedii în resorturi luxoase cu all inclusive sau cazare în bungalowuri pe plaje pustii?

În general turiştii români preferă hoteluri sau resort-uri de 4 -5 stele, în staţiuni animate, puţini dintre ei alegând locurile retrase; nici cazarea de tip bungalow nu îi atrage foarte mult, excepţie făcând destinaţiile care oferă ca şi variantă de cazare bungalow-urile pe apă (Maldive de exemplu).

All inclusive nu este neapărat o condiţie, acest tip de masă este o opţiune pentru familiile cu copii, în mare parte.

Care sunt cerinţele românilor care aleg să-şi petreacă concediu într-o destinaţie exotica?

Aşteptările celor care aleg destinaţiile exotice sunt, în linii mari, plajele cu nisip fin şi cât mai alb, apa mării sau a oceanului limpede, peisajele pitoreşti dar şi posibilitatea de activităţi şi excursii la faţa locului (tur organizat cu ghid, croaziere, safari, scuba- diving, snorkeling).

În ceea ce priveşte resortul, acesta trebuie să ofere accesul la diverse activităţi sportive sau să aibe facilităţi de wellness & Spa.

Despre Destinatiile exotice

Dacă vorbim de un cuplu aflat în luna de miere, de cele mai multe ori se solicită un tip de cameră diferit faţă de cel standard (un junior-suite, suite, water bungalow) şi cu o privelişte cât mai spectaculoasă.Laughing

Ţinând cont că majoritatea acestor destinaţii sunt foarte departe de ţara noastră, asta înseamnă foarte multe ore petrecute în avion?

Durata zborului depinde de la o destinaţie la alta, de exemplu un zbor până în Thailanda durează aproximativ 10-11 ore, în Maldive 11-12 ore, sau dacă preferă America Latină sau Caraibe poate ajunge şi la 12-14 ore. Dacă lărgim puţin aria destinaţiilor exotice şi includem aici şi destinaţii subtropicale, precum Egipt de exemplu, atunci zborul e mult mai scurt (aprox. 2 ore şi jumătate).

Care este perioada ideală unui concediu într-o destinaţie exotică?

La fel, sezonalitatea depinde foarte mult de zona aleasă. Ca şi regulă generală sezonul propice vizitării locurilor exotice este perioada dintre sfârşitul lunii octombrie până la sfârşitul lunii aprilie.

Există însă şi câteva particularităţi: în zona Caraibe pot să fie furtuni sau uragane în cursul lunii noiembrie; Indonezia-Bali este cel ma bine de vizitat în lunile iunie-iulie-august, exact ca şi vârful de sezon din Europa, sau în destinaţii ca şi Mauritius şi Seychelles se poate merge fără probleme tot timpul anului.

Despre Destinatiile exotice

Să elucidăm câteva zvonuri: este adevărat că aceste ţări care găzduiesc renumitele peisaje exotice sunt foarte sărace, ba chiar periculoase pentru turişti?

O parte din aceste ţări sunt într-adevăr sărace, turismul asigurând o mare parte din venituri. Sunt ţări din America de Sud de exemplu, unde alternează zone foarte bogate cu zone foarte sărace. Referitor la securitate, turiştii sunt sfătuiţi să evite părăsirea resorturilor după o anumită oră seara sau să facă excursii pe cont propriu. Vorbim aici de anumite ţări din Africa sau America de Sud. Oricum, în fiecare astfel de destinaţie turiştii sunt atenţionaţi şi ghidaţi de cei de la hotel sau din resort-ul unde ssunt cazaţi.

Despre Destinatiile exotice

Care sunt lucrurile de care rămân majoritatea turiştilor impresionaţi după ce se întorc dintr-un astfel de loc?

Feed-back-ul de la turiştii întorşi dintr-o destinaţie exotică depăşeşte întotdeauna aşteptările : unicitatea peisajelor, plajele fascinante, diversitatea culturală şi gastronomică îi impresionează cel mai mult pe turişti.

Ca şi o particularitate a turiştilor români este faptul că aceştia sunt foarte puţin impresionaţi de piscinele de la hoteluri sau din resort-uri (spre deosebire de alţi turişti străini) ei preferând întotdeauna apa mării sau a oceanului.Smile

Poate un român de rând să-şi facă un concediu într-un loc exotic? Care sunt costurile minime de la care pleacă un astfel de sejur?

Este foarte important ca rezervarea unui sejur exotic să se facă din timp. O mare parte din costul unui astfel de sejur îl reprezintă biletul de avion, de aceea cu cât e rezervat mai din timp cu atât e mai mic tariful acestuia.

Despre Destinatiile exotice

Astfel, dacă rezervarile se fac cu minim 3-4 luni înainte, un sejur de 7 nopţi în Thailanda porneşte de la 800- 900 euro/persoană, în Republica Dominicană de la 1100- 1200 euro/persoană sau în Maldive de la 1500- 1600 euro/persoană. Cele mai accesibile rămân şi cele mai apropiate precum Egipt cu aproximativ 500 euro/persoană sau Dubai cu 700-800 euro/persoană.

Câteva informaţii de călătorie şi recomandări ne puteţi oferi ?

Câteva sfaturi :

  • În toate destinaţiile exotice este necesar paşaport valabil minim 6 luni de la data ieşirii din ţară
  • Regimul vizelor este diferit de la ţară la ţară, în unele ţări viza se obţine pe aeroport, la intrarea în ţară, în altele se obţine de la ambasadă
  • Sunt ţări unde este recomandat sau obligatoriu vaccinul împotriva unor boli ca şi febra tifoidă, febra galbenă sau tratamentul profilactic al malariei
  • Indiferent de locaţia aleasă, recomandăm încheierea unei asigurări medicale
  • În egală măsură recomandăm turiştilor solicitarea tuturor informaţiilor legate de aşteptările lor personale de la agenţia de turism, care îi poate ajuta să aleagă varianta care li se potriveşte cel mai bine pentru un concediu reuşit într-o destinaţie exotică

 

Vă doresc tuturor să ajungeţi în cel puţin o destinaţie exotică şi bineînţeles să ne trimiteţi poze !

Dacă aveţi întrebări sau doriţi alte detalii de la Diana, puteţi lăsa un comentariu sau puteţi să o contactaţi direct.

Ce destinaţie exotică va tentează ? Eu aş dori să văd Thailanda sau Singapore.


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers