O bucăţică neexplorată de tărâm exotic, la doar 30 de kilometri de oraşul Cluj Napoca

O bucăţică neexplorată de tărâm exotic, la doar 30 de kilometri de oraşul Cluj Napoca
 
 

La doar 30 de kilometri de Cluj Napoca există un loc mai puţin cunoscut, care pare desprins din fotografiile exotice: Laguna Albastră.

Este vorba de un lac natural, apărut relativ recent, care se face deosebit prin frumuseţea culorii sale… albastru precum cerul. Laguna Albastră, aşa cum a fost denumit lacul de localnici, este străjuit de pietre calcaroase gălbui şi tufişuri de papură de un verde crud, ceea ce îi conferă locului un aspect deosebit.

Culoarea deosebită a acestuia este data de faptul că lacul s-a format pe locul unei foste mine de caolin (argilă albă), ce aparţinea de Exploatarea Minei Aghireşu. Iar dacă înainte acest loc era o mina de caolin, astăzi ar putea fi o mină de aur pentru turism, însă nimeni nu se încumetă să o exploateze, din păcate.

Cei de la ilovetransylvania.eu spun că: "în prezent, obiectivele turistice din zonă nu sunt puse în valoare şi nici nu sunt incluse în traseele turistice, cu excepţia Cabanei Leghia şi a Taberei de elevi Leghia. Printre aceste obiective turistice se numără şi Laguna Albastră, iar motivul nepromovării îl reprezintă infrastructura de transport care nu permite un acces uşor către aceste obiective.

Primul obstacol pentru turişti este inexistenţa unui indicator care să îndrume către minunatul lac. O problemă dificilă este şi drumul pe care se circulă extrem de greu, deoarece este plin de gropi şi şanţuri. Dacă odinioară aici zăcea o mină de caolin, astăzi zona aceasta deosebită ar putea fi o mină de aur pentru turism, dar nimeni nu se încumetă să o exploateze, din păcate".

Cei care se încumetă să exploreze acest loc deosebit pot ajunge aici pe două trasee: Cluj-Napoca – Baciu – Gârbău – Aghireş Fabrici sau Cluj-Napoca – Gilău – Căpuş – Gârbău – Aghireş Fabrici.


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers