O altfel de zi la Paris

O altfel de zi la Paris
 
 

Vă propun să vedem cum putem petrece o zi în Paris, pornind de la Hôtel de Ville, admirând apoi Tour Saint-Jacques ajungând la Centre Georges Pompidou și Fontaine Igor și terminând cu Les Halles și Biserica Saint Eustache.

Prima oprire, Hôtel de Ville sau Mairie de Paris, primăria Parisului este o clădire interesantă cu o arhitectură deosebită. A fost centrul vietii politice din Paris timp de câteva secole bune. Clădirea primăriei ce datează din secolul XVI a fost reconstruită după ce a luat foc în timpul revoluției pariziene din 1870. Puteți să vă plimbați și să admirați clădirea în detaliu dar și zona ce o înconjoară care este decorată frumos cu fântâni și felinare ce au un efect surprinzător pe înserat. Această clădire de-a dreptul impresionantă poate fi vizitată o dată pe săptămână sau de două ori pe săptămână în sezonul călduros, însă vizita trebuie programată dinainte deoarece locurile sunt limitate la un număr de 30 de persoane. Toate detaliile referitoare la această vizită le puteți găsi pe www.paris.fr.

Hotel de Ville

Continuând drumul pe Rue de Rivoli vom ajunge la Tour Saint-Jacques, o superbă construcție în stil gotic ce se înaltă până la 52 de metri. Turnul este singurul care a rămas în picioare din ceea ce odinioară fusese biserica cu același nume.

Depărtându-ne de Sena și mai mult o luăm pe Rue Saint Martin și ajungem la Centre Georges Pompidou și Fontaine Igor (Fontaine Stravinsky).

Pompidou

Pompidou

Centre Pompidou, dedicat creatiilor moderne și contemporane a fost cel mai vizitat muzeu din Paris timp de câțiva ani, abia de curând aceasta onoare fiind înapoiată Muzeului Louvre. Aduce laolaltă cea mai mare colecție de artă modernă din Europa – Muzeul Național de Artă Modernă, librării, săli de cinema, săli de spectacol, un institut de cercetare în domeniul muzicii, cafenele, restaurante. La etajul 5 al clădirii pot fi admirate operele artiștilor Matisse, Picasso, Braque, Léger și Miro. De asemenea sunt expuse lucrări ale unor artiști din China, Africa și America de Sud. Centrul mai este denumit și Beaubourg acest lucru datorându-se și locației sale. Ca orice alt obiectiv din Paris are intrarea gratuită în prima duminică din fiecare lună și reduceri pentru persoanele până în 26 de ani.

Igor

Igor

Dacă ai admirat îndeajuns operele marilor artiști dar și arhitectura exterioară îndrăzneață a clădirii datorată  structurii din sticlă și metal, a lifturilor transparente dar și culorilor intense îți propun să-ți îndrepți privirea spre Fontaine Igor Stravinsky. Este un bazin putin adânc dar întins pe 580 de metri pătrați, localizat în Piața Stravinsky. Ceea ce face această fântână specială sunt cele 16 sculpturi inspirate din opera muzicală a lui Stravinsky, “Ritualul primăverii” și alte lucrări ale sale.

Eustache

Continuând drumul nostru pe Rue Rambuteau ajungem la Les Halles și la biserica Saint-Eustache. Puteți să vă plimbați în voie prin parcul din jurul bisericii și să-i studiați îndeaproape arhitectura. Locașul sfânt este considerat a fi o operă de artă gotică, datorită arhitecturii sale și a picturilor care o decorează frumos.

Itinerariul nostru s-a oprit aici, sper că am reusit să vă stârnesc curiozitatea despre aceste locuri iar dacă v-a plăcut vă invit pe blogul meu personal escapadeinlume.blogspot.ro pentru a descoperi împreună și alte destinații.

Harta Paris


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers