O altfel de prezentare a orașului Deva

O altfel de prezentare a orașului Deva
 
 

Cu toții știm prezentarea standard a unui oraș: obiectivele turistice, activitățile pe care le poți desfășura acolo, mâncarea, cultura, oamenii. De data aceasta, pe lângă prezentarea orașului ca atracție turistică, vreau să călătorim împreună într-o altă lume, ce ziceți? Va fi lumea ușilor.

Pasiunea pentru uși o am de foarte mulți ani, dar impulsul pentru a crea din aceasta un viitor mod de viață a venit în 2015 când am avut ocazia să călătoresc timp de o săptămână în zona Transilvaniei. A fost una din cele mai frumoase evadări și experiențe trăite în ai mei frumoși 20 ani.

Usi Deva

Deva este orașul unde magia prinde culoare și viață. Aici ai șansa să descoperi o "lume" mai puțin promovată în România. Un orășel micuț, localizat în partea de vest a țării, care îți va da senzația de siguranță. Liniștea orașului îți va șopti că ai nevoie de o pauză bine meritată și chiar ți-o va oferi. Priveliștea îți va striga "admiră-mă!". Arhitectura îți va ilustra trecutul, și ușile? Ușile din ce lume fac parte? Ușile îți vor deschide noi orizonturi, deschizând-o tu îți vei alege povestea și lumea în care vrei să ajungi, folosește-ți imaginația. Pentru a-mi înțelege admirația o să vă las mai jos să savurați câteva poze din mini vacanța mea.

Obiective turistice în Deva

Cea mai mare atracție a orașului este desigur cetatea medievală a Devei, construită la mijlocul secolului al XIII-lea pe Dealul Cetății, un con vulcanic, și având o altitudine de 378 m, înălțime la care se poate ajunge cu telecabina. Priveliștea de sus e nemaipomenită, iar ruinele cetății Devei vă vor transpune într-o altă epocă.

Cetatea Devei

Ca atracții turistice se regăsesc, de asemena, și Statuia lui Decebal din Parcul Cetății, Fântâna muzicală, Castelul Magna Curia, Statuia lui Mihai Eminescu, ș.a.m.d.

Fantana muzicala din Deva

Astfel de orașe nu trebuie eliminate nicidecum din lista de opțiuni, când veți alege noua destinație. Să știți că sunteți așteptați în acest mic paradis de fiecare dată când vă decideți să evadați din rutina săptămânilor.

Pentru o altfel de promovare a orașelor din România accesați pagina de Facebook Follow The Door.

Mai jos vă las să admirați o parte din magia orașului Deva, care sper să vă placă!


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers