Numărul turiştilor care au vizitat Vulcanii Noroioşi de la Buzău s-a dublat faţă de anii trecuţi

Numărul turiştilor care au vizitat Vulcanii Noroioşi de la Buzău s-a dublat faţă de anii trecuţi
 
 

Dacă anii trecuţi Vulcanii Noroioşi de la Buzău erau vizitaţi de aproximativ 10.000 de turişti într-un an întreg, 2013 a fost un an mai prosper: 10.000 de turişti au venit să vadă minunea de la Buzău doar în prima jumătate a anului, iar până în luna decembrie se preconizează că numărul se va dubla, spun cei de la evz.ro

Vulcanii Noroioşi sunt un fenomen unic în Europa: 25 de hectare de teren arid, pe care se ridică numeroase formaţiuni de pământ, de diferite dimensiuni, cu aspect de crater, ce revarsă şuvoaie de noroi înspre baza lor. Formaţiunile au fost create de gazele naturale ce au ieşit la suprafaţă, care trecute prin solul argilos au creat un tărâm cu aspect ce pare de pe altă planetă.

Ca prin minune, pe acest pământ ciudat trăiesc două plante foarte rare: Nitraria schoberi şi Obione verrucifera - după denumirea lor ştiinţifică. Sunt plante halofile (adică se dezvoltă într-un mediu sărat, având de asemenea nevoie de săruri pentru hrană), protejarea prin lege a acestora fiind unul dintre motivele pentru care a fost declarată rezervaţie naturală.

Vulcanii Noroioşi se află la 20 de kilometri de oraşul Buzău în apropierea localităţii Berca. Şi se ajunge la ei din Buzău, pe DN10 spre Nehoiu şi Întorsătura Buzăului. Pentru mai multe indicaţii şi informaţii, cel mai bine este să cereţi ajutorul localnicilor.

     

Îţi mai recomandăm: Descoperă locuri din România în care Dumnezeu a pictat natura asemeni Raiului si 5 cele mai ciudate obiective turistice din România


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers