Numărul turiştilor care au vizitat Vulcanii Noroioşi de la Buzău s-a dublat faţă de anii trecuţi

Numărul turiştilor care au vizitat Vulcanii Noroioşi de la Buzău s-a dublat faţă de anii trecuţi
 
 
 

Dacă anii trecuţi Vulcanii Noroioşi de la Buzău erau vizitaţi de aproximativ 10.000 de turişti într-un an întreg, 2013 a fost un an mai prosper: 10.000 de turişti au venit să vadă minunea de la Buzău doar în prima jumătate a anului, iar până în luna decembrie se preconizează că numărul se va dubla, spun cei de la evz.ro

Vulcanii Noroioşi sunt un fenomen unic în Europa: 25 de hectare de teren arid, pe care se ridică numeroase formaţiuni de pământ, de diferite dimensiuni, cu aspect de crater, ce revarsă şuvoaie de noroi înspre baza lor. Formaţiunile au fost create de gazele naturale ce au ieşit la suprafaţă, care trecute prin solul argilos au creat un tărâm cu aspect ce pare de pe altă planetă.

Vacanță spectaculoasă în Barcelona

Vacanță spectaculoasă în Barcelona

3 sau 7 nopți cazare, mic dejun, zbor din București, Timișoara, Cluj Napoca
de la 435 Eur
vezi detalii »

Sejur de neuitat în Zakynthos

Sejur de neuitat în Zakynthos

7 nopți cazare, demipensiune, zbor din București
de la 430 Eur
vezi detalii »

Ca prin minune, pe acest pământ ciudat trăiesc două plante foarte rare: Nitraria schoberi şi Obione verrucifera - după denumirea lor ştiinţifică. Sunt plante halofile (adică se dezvoltă într-un mediu sărat, având de asemenea nevoie de săruri pentru hrană), protejarea prin lege a acestora fiind unul dintre motivele pentru care a fost declarată rezervaţie naturală.

Vulcanii Noroioşi se află la 20 de kilometri de oraşul Buzău în apropierea localităţii Berca. Şi se ajunge la ei din Buzău, pe DN10 spre Nehoiu şi Întorsătura Buzăului. Pentru mai multe indicaţii şi informaţii, cel mai bine este să cereţi ajutorul localnicilor.

     

Îţi mai recomandăm: Descoperă locuri din România în care Dumnezeu a pictat natura asemeni Raiului si 5 cele mai ciudate obiective turistice din România

Vacanță la Marea Egee în Halkidiki

Vacanță la Marea Egee în Halkidiki

7 nopți cazare, mic dejun
de la 175 Eur
vezi detalii »
 

HappyMonday.ro - Impreuna calatorim mai mult

De 5 ani descoperim locuri minunate impreuna prin povestile de pe site. Dorim ca prin noul nostru proiect - HappyMonday.ro - sa te ajutam sa calatoresti mai mult si astfel sa descoperi mult mai multe locuri.
In fiecare zi de luni iti dam idei noi de calatorii la #tarifeWOW, pentru ca tu sa descoperi locuri noi. Saptamana aceasta iti propunem ofertele de mai jos. Care te tenteaza?

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Primeşti în fiecare săptămână cele mai noi articole direct pe e-mail.