Nu ştii ce să faci de Paşti? Hai la Sibiu!

Nu ştii ce să faci de Paşti? Hai la Sibiu!
 
 

Dacă tot am primit vacanţă prelungită de Paşti şi de 1 mai, m-am hotărât că nu trebuie să ratez ocazia de a face o mică excursie. M-am orientat spre ţara noastră, pentru a nu pierde prea mult timp pe drum, iar Târgul de Paşti şi toate atracţiile minunate din Sibiu m-au făcut să aleg această locaţie. Mi-am căutat imediat cazare, pentru că fără o cameră la hotel, excursia nu ar mai fi fost posibilă.

Am căutat cele mai bune oferte şi am descoperit-o pe cea de la Hotelul Ibis Sibiu. Locaţia şi preţul m-au convins imediat să cumpăr oferta, dar să vi-o arăt şi vouă, pentru că este una care merită cu adevărat. Şi aşa mi-am organizat vacanţa:

Pasul 1 - Cazarea la Sibiu

Hotel Ibis

Oferta de la Hotelul Ibis este fie pentru două, fie pentru trei nopţi, la preţul de 66 euro, respectiv 99 euro. Eu am optat pentru a doua variantă bineînţeles, pentru a avea cât mai mult timp la dispoziţie să mă bucur de acest oraş. Pe lângă preţul foarte bun, m-am bucurat să aflu că oferta include şi un tur al oraşului. În plus, de abia aştept să iau gustarea tradiţională din noaptea de Înviere oferită de hotel şi să primesc cadoul surpriză. Mai mult, hotelul se află în centrul oraşului, aşa că organizarea mea de mai departe a avut numai de câştigat, dată fiind apropierea de toate punctele de interes. 

Hotel Ibis

Cazarea fiind rezolvată, m-am orientat spre oraş, pentru a vedea care sunt cele mai importante obiective turistice şi ce pot face aici în această mini-vacanţă, în afara turului oferit de Hotel Ibis. Aşadar, mi-am impus câteva obiective anume.

Pasul 2 - Ce să fac în Sibiu

Cum nicio o vacanţă nu este completă pentru mine fără chestii de făcut, am hotărât să mă documentez cât mai bine, pentru a putea vedea cele mai interesante locuri din oraş, pe lângă turul oferit de hotel.

Clădirile istorice din oraş sunt cele care dau tot farmecul zonei şi pe care am de gând să le explorez măcar o zi. Începând cu zonele binecunoscute, cum sunt Piaţa Mare, Piaţa Mică şi Piaţa Huet, turul meu devine din ce în ce mai puţin planificat. Dacă am ales să surprind aceste locaţii neapărat, mai departe aş vrea să mă pierd un pic prin oraş şi probabil voi opta pentru o plimbare mai lungă de-a lungul turnurilor cetăţii.

Piata Mare

Sibiul a fost Capitala Culturală a Europei în anul 2007, iar acest lucru a însemnat foarte mult pentru oraş şi înseamnă în continuare. Voi merge şi eu să-i explorez această parte într-o zi acordată complet muzeelor. Muzeul Naţional Brukenthal şi Complexul Naţional Muzeal ASTRA sunt obligatorii de inclus pe listă şi, dacă timpul îmi va permite, aş vrea să văd şi Muzeul de Locomotive cu Abur.

Muzeul Brukenthal

Pentru zilele de Paşti, în care probabil totul va fi închis şi nu voi avea foarte multe opţiuni pentru vizitare, am găsit cele mai bune soluţii pentru timpul liber, astfel încât să am activitate între mesele specifice de Paşti, slujba religioasă şi alte evenimente tradiţionale. Parcul Sub Arini, cel mai mare şi mai bine amenajat parc din România, va fi ţinta mea principală pentru plimbări şi pentru relaxare. Sper doar ca vremea să fie de partea mea!

Parcul Sub Arini

Cum nu degeaba am optat pentru vacanţa de Paşti la Sibiu, Târgul special de Paşti din Piaţa Mare va fi de asemenea pe lista mea de locuri de văzut. În plus, aici voi face şi câteva cumpărături, pentru că multitudinea de căsuţe va oferi cu siguranţă multe obiecte specifice de Paşti, tradiţionale sau despre Sibiu.

Targul de Pasti

Cam aşa mi-am propus să arate vacanţa mea de Paşti anul acesta. Traseul de vizitat este pregătit, cheful de explorat va veni cu siguranţă imediat, iar cazarea s-a rezolvat în cel mai bun mod posibil. La final, nu pot spune decât: cine mai vine la Sibiu?

P.S. Sunt în căutarea de restaurante în Sibiu, aveţi vreo sugestie?

Hotel Ibis Sibiu

Realizat in colaborare cu: Hotel Ibis Sibiu

Hotelul IBIS Sibiu este situat in centrul Sibiului, la 5 min de centrul istoric al orasului. Hotelul este conceput intr-un stil modern si primitor, avand toate calitatile necesare oferirii unui sejur placut si confortabil. Este o alegere perfecta daca iti doresti sa fii aproape de centrul minunat al Sibiului si sa te bucuri la pas de frumusetea acestui oras unic.

Hotel IBIS Sibiu

 

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers