Nu mai pierde timpul în aeroport – sfaturi pentru călători isteți

Nu mai pierde timpul în aeroport – sfaturi pentru călători isteți
 
 

Deoarece aeroporturile sunt din ce în ce mai aglomerate, iar angajații sunt din ce în ce mai puţini, timpul pe care îl petrecem efectiv în aeroport se rezumă, destul de mult, la a sta la cozi. Prea puţin timp îţi rămâne să-ți iei revistă sau ceva de mâncare și să te relaxezi în așteptarea zborului de vacanță. Mai jos găseşti câteva modalităţi prin care poţi reduce acest timp pierdut.

#1 Self check-in sau online

Check-in online se poate efectua în aeroporturile din România prin intermediul automatelor de self check-in aflate în Terminalul Plecări de obicei. Acestea ne permit înregistrarea pentru zbor mult mai rapidă, fără stat la cozi. Aparatul generează documentele necesare îmbarcării, iar bagajele de cală trebuie predate la ghișeul special de tip drop-off. De asemenea, îți poți face check-in online chiar de la tine acasă, dar nu uita să tipărești biletele generate și să le iei cu tine la aeroport pentru îmbarcare.

#2 Pregăteşte-te

Câteva articole sunt importante pentru a le avea la tine atunci când faci controlul de securitate. Pune-ţi din timp pantofi de unică folosinţă, pune toate articolele mărunte într-o pungă ce poate fi închisă cu fermoar și nu uita de geanta specială pentru laptop.

#3 Verifică statusul zborului

Pentru a nu te trezi cu surprize! Dacă nu ai timp să verifici, compania de unde ai cumparat biletul îţi poate trimite statusul zborului dacă de abonezi la newsletter. De asemenea te poţi folosi şi de site-uri și aplicații de specialitate.

Aeroport

Fotografie preluata de pe wikipedia.org. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

#4 Verifică actele

Înainte de a pleca de acasă asigura-te că ai la tine toate actele personale, dar şi biletul de avion şi pune-le într-un loc sigur fie în portofel fie în geantă. Asta din două motive: unul dintre ele este de a nu uita vreun act important pentru tine, iar altul ar fi să nu iroseşti timpul altora căutând prin bagaje actele de care ai nevoie pentru îmbarcare.

#5 Verifică online parcarea aeroportului

Este foarte important să vezi unde găseşti locuri de parcare, iar dacă vei găsi loc exact lângă poarta de unde pleacă avionul este şi mai bine. Multe dintre aeroporturi, îţi vor trimite informaţii prin aplicaţii pentru a te scuti de verificare, doar verifică întâi. Laughing

#6 Cântăreşte bagajul

Multe aeroporturi pun cântare pentru a vedea cât de greu e bagajul tău. Dacă ai impresia că bagajul tău depăşeşte numărul de kilograme impuse, verifică înainte astfel încât să poţi să ai timp să scoţi dintr-un bagaj şi să bagi în altul.

#7 Salvează numere de telefon de care ai nevoie

Dacă ai parte de un zbor cu escală, ar fi util să ai numerele de telefon salvate în cazul în care primul zbor are întârziere mare şi nu îl mai poţi prinde pe cel de-al doilea. Având numerele de telefon, poţi fi productiv şi poţi afla care e zborul cel mai apropiat.

Tu ce alte sfaturi ai mai adăuga listei noastre pentru a nu pierde vremea prin aeroport?


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers