New York - orasul unde timpul sta pe loc

New York - orasul unde timpul sta pe loc
 
 

Am ales acest oras pentru ca este un oras in care timpul parca sta pe loc.Nu realizezi ca timpul trece deoarece totul in jur se misca si te simti mic ca o furnica,un om neinsemnat intr-o populatie de oameni care isi vede fiecare de drumul sau.Fiecare cladire are specificul sau si fiecare are ceva aparte.Totul este inconjurat de ape.Aici ai la dispozitie mini-vapoare ce te conduc spre peisaje de neinchipuit.Ai impresia ca totul este pictat de la distanta,nu realizezi pe moment ca tot ce vezi este cu adevarat real.Pe aceste ape poti vedea Statuia Libertatii si ai oportunitatea de a observa frumusetea insulei situata langa New York,anume New Jersey.Seara,in anumite locuri,precum Time Square nu realizezi ca este noapte deoarece sunt lumini peste tot.

Ce anume te-a impresionat cel mai mult la New York?

Am fost impresionat cel mai mult,lasand cladirile de o parte,de un lucru poate neinsemnat pentru altii.Este vorba de taxiurile newyorkeze care umplu toate strazile si nu prea lasa loc altor masini.Acest lucru se vede foarte frumos atunci cand esti pieton deoarece strazile devin galbene si este un joc de culori extraordinar.

Ce ai vizitat in New York?

Am vizitat Statuia Libertatii,Empire State Building,Greenwich Village,Times Square,Flatiron building,Union Square,Soho,Chinatown,Little Italy,Lower East Side,East Village,Rockefeller Center,Central Park si multe altele deoarece am mers cu linia de autocare Gray Line,cu ajutorul careia am vizitat si noaptea si ziua orasul New York.Noaptea am avut ocazia sa vizitez podul Brooklyn,de pe care am avut opriveliste incantatoare.In statul New York am vizitat si cascada Niagara,un loc care trebuie vazut de toata lumea.

Da-le cateva ponturi cititorilor noştri despre New York

Daca doriti sa vizitati tot sau o mare parte din New York,puteti merge cu Gray Line.Aceasta va sta la dispozitie cu mai multe oferte.Despre cazare si mancare nu pot sa va spun decat ca au un pret foarte piperat.Fiecare se descurca cum poate.In general,cand vrei sa pleci intr-un asfel de oras iti trebuie foarte multi bani.Cea mai ieftina mancare este si una nesanatoasta,precum McDonalds.Trebuie inneaparat sa vizitati Statuia Libertatii,Times Square si cascada Niagara,ce se afla la granita dintre statul New York si Canada,Ontario.

Povesteste-ne cateva cuvinte despre costul unui City Break in New York

Pentru a ajunge intr-un asemenea oras iti rabuie foarte multi bani.Numai avionul poate ajunge la pretul de 1000 de Euro.Cazarea ajunge la sute de euro pe noapte(depinde unde doriti sa stati).O masa la restaurant poate fi destul de scumpa.Poate ajunge si la 100 dolari(depinde ce meniu alegeti),sau chiar sa coste si mai mult.Ca sa vizitati New Yor cu compania Gray Line puteti achizitiona bilete in valoare de 60 $ pentru un adult ce sunt valabile pentru 3 zile.Pentru a vizita cascada Niagara puteti accesa internetul deoarece sunt mai multe oferte.

Ce nu ţi-a plăcut in New York?

Nu mi-a placut faptul ca nu exista destule biserici ortodoxe,prea multa aglomeratie,aer foarte poluat,verdeata foarte putina pentru un oras atat de mare si faptul ca nu te poti recreea in acest oras decat poate in parc sau pe mini-vapoare.Totul este sufocat de cladiri si siguranta pe strada si in metrou(mai ales) iti poate fi pusa in pericol.

Dacă ar trebui să asociezi New York cu un oraş din România, care ar fi acesta şi de ce?

Nu poate fi asociat cu nici un oras din Romania,deoarece nu exista nici un oras cu asemenea cladiri inalte.Ce este acolo nu cred ca va putea fi vre odata in Romania si nici nu-mi pare rau deoarece asta ar insemna multa galagie,agitatie,aer poluat si multi alti factori care nu le-asi dori in Romania.Este frumos doar sa vizitezi si sa sti ca ramane acolo.

Ce alte oraşe iţi doreşti să vizitezi şi de ce?

Imi doresc sa vizitez Parisul deoarece este un oras superb si minunat.Totul este simetric si perfect,iar Turnul Eiffel este cireasa de pe tort.Si mi-as dori sa vizitez foarte multe orase din Rusia Si din Grecia.Rusia,pentru bisericile superbe si Grecia pentru locurile de vis si pentru superbele manastiri cu foarte multa incarcatura duhovniceasca.

Numele meu este Catrina Teodor si aceasta este povestea mea pe care va recomand sa o votati..."lumea este o carte, iar fiecare călătorie reprezintă încă o pagină citită!"

                                                                                                              

Acesta este un articol din cadrul concursului "Povesteşti şi călătoreşti!", organizat împreună cu agenţia de turism Turist Center.

Poze din New York

Agentia Turist Center

Realizat in colaborare cu: Agentia Turist Center

Turist Center este o agentie tour-operatoare care va ofera o gama larga de pachete turistice pe litoralul Marii Negre, in statiuni balneo-climaterice si la munte. 

Vezi ofertele noastre

 

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers