Nessebar – Perlă a Mării Negre

Nessebar – Perlă a Mării Negre
 
 
 

Oraş şi staţiune turistică aflată în zona Burgas din Bulgaria, Nessebar este supranumit şi Perlă a Mării Negre, fiind unul dintre cele mai vechi oraşe din Europa.

Este o distanţă de circa 380 de km între Bucureşti şi Nessebar, dar odata ajunşi acolo veţi avea impresia că v-aţi întors câteva secole în timp, datorită existenţei clădirilor medievale, a arhitecturii caselor vechi cu etaj din lemn sau chiar a ruinelor vechii cetăţi.

Amplasare şi întindere

Nassebar

Nessebar este un mic orăşel amplasat pe o peninsulă lungă de 850 m şi lată de 350 m, în care se ajunge printr-un istm, oraşel aflat la aproximativ 120 km de Balcic. Există numeroase taxiuri sau autobuze care fac legătura între Nessebar şi oraşele învecinate.

Plajă şi obiective turistice în Nassebar

Nassebar

Sejur de lux în Antalya

Sejur de lux în Antalya

7 nopţi cazare, all inclusive, zbor din București, Cluj-Napoca și Timișoara
de la 400 Eur
vezi detalii »

Plaja din Nessebar este una din cele mai bune şi mai frumoase de pe tot litoralul bulgăresc, cu un nisip foarte fin şi care oferă imagini superbe turiştilor.

Vacanță de vară în Rodos

Vacanță de vară în Rodos

7 nopți cazare, zbor din București
de la 325 Eur
vezi detalii »

Nassebar

Ȋn Nessebar vă veţi putea bucura de străduţele înguste şi pietruite, aleile romantice făcute parcă pentru îndrăgostiţi, dar şi de liniştea şi frumuseţea uimitoare a plajelor.

Nassebar

Zeul Apolo a fost ales în trecut drept patronul oraşului, grecii construind un templu şi un teatru în onoarea sa. Ruinele teatrului pot fi vizitate şi astăzi.

Nassebar

Portul m-a impresionat şi el prin multitudinea corăbiilor acostate la mal, care mai de care mai frumos meșteșugite, dar mai ales prin peisajul deosebit pe care ni l-a oferit.

Nici bisericile nu sunt de trecut cu vederea, acestea regăsindu-se într-un mare număr în Nessebar: Biserica Sf. Stefan, Biserica Arhanghelilor Mihail şi Gavril, Biserica Baptista Sf. Ivan, ruinele Basilicii Maicii Domnului, construită încă din secolul al VI-lea.

Nassebar

Restaurantele şi tavernele în care putem degusta diversele sortimente de mâncăruri gustoase sunt poziţionate astfel încât să putem avea o panoramă superbă asupra mării şi a portului.

Nessebar în imagini

Nassebar

Tot oraşul Nessebar este atât de încărcat de istorie, de parcă timpul s-ar fi oprit în loc aici! Nu tot aşa vi se pare şi vouă?

Vacanța de vis în Croația

Vacanța de vis în Croația

7 nopți cazare, zbor din București
de la 450 Eur
vezi detalii »
 

HappyMonday.ro - Impreuna calatorim mai mult

De 5 ani descoperim locuri minunate impreuna prin povestile de pe site. Dorim ca prin noul nostru proiect - HappyMonday.ro - sa te ajutam sa calatoresti mai mult si astfel sa descoperi mult mai multe locuri.
In fiecare zi de luni iti dam idei noi de calatorii la #tarifeWOW, pentru ca tu sa descoperi locuri noi. Saptamana aceasta iti propunem ofertele de mai jos. Care te tenteaza?

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers