Muzica încă se aude pe străzile din Salzburg!

Muzica încă se aude pe străzile din Salzburg!
 
 

Wolfgang Amadeus Mozart. Acesta a fost primul aspect care mi-a venit în minte când am aflat că voi avea ocazia de a mă plimba timp de trei zile pe străzile frumosului oraș Salzburg. După un drum lung, aproape 12 ore și 1.000 kilometri, ajunsă la destinație, nici nu am apucat să despachetez bagajele. Am plecat să explorez orașul natal al lui Mozart.

Ajunsă în centru, primul popas l-am făcut pe Podul cu Lacăte. M-am simțit ca în Paris sinceră să fiu. Deoarece sunt și pasionată de fotografie, am făcut câteva poze după care mi-am continuat expediția. Am ajuns pe străduțele înguste ale Centrului Vechi din Salzburg, numite ”Gasse”, unde se putea observa fără prea multă osteneală întrepătrunderea armonioasă dintre vechi și nou. Cum era aproape 8 seara, soarele nu m-a mai încântat cu prezența, apunea încet, încet, însă luminițele orașului se aprindeau una câte una, direct proporțional cu apusul. Este incredibil farmecul acestui oraș austriac ziua, însă este impresionantă energia cu care încarcă turistul de-a lungul nopții, când totul este luminat. Magic. 

Salzburg

A doua zi dimineața m-am trezit și, ca de obicei, m-am uitat pe geam. Am avut o surpriză plăcută. Aveam cea mai frumoasă priveliște, muntele înconjurat de casele locuitorilor orașului. A trebuit să stau câteva minute să admir panorama și, bineînțeles, să fac și niște poze. Am coborât la micul dejun unde mi-am băut cafeaua afară, admirând aceeași priveliște de care mă minunam în camera mea, după care am pornit spre centru.

Salzburg

Obiectivul de astăzi era unul singur. Palatul și Grădinile Mirabell. După ce m-am plimbat și am admirat mai mult de patru ore miraculosul obiectiv turistic, am decis să merg din nou în Centrul Vechi, unde am mâncat una dintre cele mai bune pizza. Era aproape ora 17, iar eu îmi terminasem deja itinerarul pentru ziua respectivă, însă nu voiam să merg înapoi la hotel, așa că m-am mai plimbat câteva minute pe îngustele străduțe ale orașului Salzburg.

Panorame minunate în jurul orașului Salzburg

Salzburg

Timpul a trecut fără să-mi dau seama. Era deja ora 18. Pentru că am vrut să mai bifez un obiectiv în carnețelul pentru călătorii, mi-am cumpărat un bilet și am urcat cu funicularul până la Castelul Hohensalzburg. E de nedescris! Sincer! Străduțele înguste, clădirile aliniate parcă cu liniarul, acoperișurile verzi și desigur, râul Salzach. Totul e special acolo!

St. Gilgen

In a treia și ultima zi am decis că vreau să ies puțin din oraș și să vizitez împrejurimile. Am tot citit despre niște stațiuni montane pe lacuri, numite ”Bad-uri” și am ținut neaparat să ajung să văd cu ochii mei aceste zone. Doar una mi-a rămas întipărită în minte, și anume St. Gilgen! Când am ajuns acolo am observat că se ținea o expoziție de mașini de epoca. Ce noroc! Seara m-am întors la hotel, mi-am făcut bagajul și am mai stat câteva ore pentru a admira priveliștea uluitoare de la balcon!

Auf Wiedersehen Salzburg! Ich wird zurückgekommen!

Tu ai vizitat Salzburg? Ce locuri minunate din acest oraș ne recomanzi?


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers