Muzeul ASTRA, un loc de poveste în dumbrava Sibiului

Muzeul ASTRA, un loc de poveste în dumbrava Sibiului
 
 

Muzeul Civilizaţiei Populare Tradiţionale ASTRA, în denumirea sa întreagă, este un muzeu în aer liber în apropierea orașului Sibiu. Muzeul este întins pe 96 ha, la malul unui lac și aici vizitatorii au ocazia să se bucure de câteva ore de liniște, departe de agitația orașului, și să afle mai multe despre istoria transilvănenilor.

Istoria unei civilizații

Se împlinește un secol de când Asociația pentru Literatura Română şi Cultura Poporului Român dorea să dezvolte o colecție etnografică despre cultura sibienilor. Acesta este considerat unul dintre cele mai impresionante muzee în aer liber din Europa, având mori fermecătoare, poduri plutitoare pe lacul albastru, popasuri rustice, exponate care descriu satul românesc și, cel mai important aspect, unelte și clădiri meșteșugărești. Exponatele muzeului pun în valoare cultura și istoria românilor din centrul țării. 

astra

Muzeul ASTRA a fost deschis ca muzeu al tehnicii populare. Împărțit inițial în patru sectoare tematice expoziționale, muzeul a cumulat cea mai complexă colecție de monumente de arhitectură și tehnică populară din România, fiind locul perfect în care să experimentezi universul creației tehnice țărănești, preindustriale, din România.

Ce poți vedea în cadrul muzeului în aer liber

Muzeul care se întinde peste 90 de hectare este bogat în cărări fermecătoare, presărate cu case și ateliere vechi, din epoca pre-industrială românească. De-a lungul potecilor de 10 km, ai ocazia să admiri 300 de construcții tradițional românești. În total, aceste căsuțe strâng peste 16.000 de exponate culturale. Primul monument a fost adus în 1963, fiind o moară hidraulică. 

astra

În atelierele meșteșugărești din cadrul muzeului poți admira unelte de pescuit, viticultură, prelucrarea lemnului, a metalelor și a textilelor, morărit și multe altele. În cadrul complexului se organizează periodic festivaluri, iar în sezon te poți plimba cu barca pe lac, ai ocazia să te bucuri de bucătărie tradițională, precum și de diverse evenimente folclorice, de film sau religioase.

Cum ajungi la Muzeul ASTRA

Muzeul Civilizatiei Populare Traditionale ASTRA poate fi vizitat de luni până duminică, între orele 9 și 17. Muzeul se află la 4 km de centrul Sibiului, în partea de sud, pe șoseaua de legătură cu Rășinari. Poți ajunge aici cu mașina, cu autobuzul sau tramvaiul. 

Unde să te cazezi

Pentru a vizita unul dintre cele mai frumoase muzee ale Europei, noi ți-am găsit un loc de cazare perfect. Ibis Sibiu se află în centrul orașului Sibiu și îți oferă oportunitatea să vizitezi acest oraș medieval minunat și împrejurimile sale. Te așteaptă cu camere perfecte pentru familia ta și cel mai delicios mic dejun. 

 

Pe tine ce te-a impresionat cel mai mult în muzeul în aer liber ASTRA?

AccorHotels România

Realizat in colaborare cu: AccorHotels România

AccorHotels are peste 5.000 de hoteluri în 95 de țări. În Romania, AccorHotels are șapte hoteluri, în București, Sibiu și Constanța. Petrece un sejur de neuitat la hotelurile Ibis, Pullman, Mercure sau Novotel!

Rezervă-ți vacanța pe AccorHotels România >

 

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers