Muzee din Bucureşti - locurile în care descoperim trecutul

Muzee din Bucureşti - locurile în care descoperim trecutul
 
 
 

Capitala are numeroase muzee, fiecare adresându-se unui anumit sector de public, cu pasiuni pentru un domeniu specific. Astfel, dacă eşti interesat de trecut în general sau de un sector anume, cum ar fi arta, aviaţia, ştiinţele naturii şi aşa mai departe, în Bucureşti ai cu siguranţă cel puţin un muzeu care să fie pe gustul tău!

Muzeul de Ştiinţe Naturale "Grigore Antipa"

Muzeul de Stiinte ale Naturii Grigore AntipaSursa

Muzeul de Ştiinţe Naturale "Grigore Antipa" este cea mai importantă instituţie de acest fel din România. Aici este locul în care îşi dau întâlnire pasionaţii domeniului ştiinţific, pentru a admira cele mai vaste colecţii geologice, paleontologice, de anatomie, de etnografie şi nu numai din ţara noastră.

Adresa: şos. Kiseleff 1, sector 1
Website: www.antipa.ro

Muzeul de Geologie

Muzeul de GeologieSursa

Muzeul de Geologie din Bucureşti este cel mai mare centru de cercetare şi de valorificare a descoperirilor făcute în ţară. Colecţiile muzeului ilustrează toate ramurile ştiinţelor geonomice, având exponate ce marchează formarea planetelor, a rocilor, a mineralelor şi aşa mai departe.

Adresa: şos. Kiseleff 2, sector 1
Website: www.geology.ro

Muzeul Militar Naţional "Regele Ferdinand I"

Muzeul Militar Naţional „Regele Ferdinand I”Sursa

Muzeul Militar Naţional „Regele Ferdinand I” este una dintre cele mai importante instituţii muzeale de acest fel. Cele 42 de colecţii ce intră în componenţa lui includ arme, uniforme, medalii, drapele şi multe altele, toate aparţinând armatei, aviaţiei şi marinei române.

Adresa: str. Mircea Vulcănescu 125-127, sector 1
Website: www.defense.ro/muzeumilitar

Muzeul Naţional al Ţăranului Român

Muzeul Naţional al Ţăranului RomânSursa

Bucură-te de primăvară la Londra

Bucură-te de primăvară la Londra

3 nopți de cazare, mic dejun inclus, zbor din București şi Timișoara
de la 185 Eur
vezi detalii »

Muzeul Naţional al Ţăranului Român este locul în care tradiţia românească prinde viaţă. Toate colecţiile de etnografie ale muzeului reprezintă cultura tradiţională românească, prin ceramică, ţesături, obiecte din lemn, elemente de port tradiţional şi obiecte religioase.

Adresa: şos. Kiseleff 3, sector 1
Website: www.muzeultaranuluiroman.ro

Muzeul Naţional "George Enescu"

Muzeul Naţional „George Enescu”Sursa

Muzeul Naţional „George Enescu” este localizat în interiorul Palatului Cantacuzino şi include o colecţie impresionantă adunată din donaţiile făcute de George Enescu şi de familia acestuia către statul român, pentru conturarea patrimoniului cultural legat de viaţa şi opera marelui muzician.

Vacanță de primăvară la Berlin

Vacanță de primăvară la Berlin

3 nopţi cazare, zbor din Bucureşti şi Timişoara
de la 160 Eur
vezi detalii »

Adresa: Calea Victoriei 141, sector 1
Website: www.georgeenescu.ro

Muzeul Naţional al Satului "Dimitrie Gusti"

Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti”Sursa

Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” este cel de-al doilea reprezentant al tradiţiei şi folclorului românesc din capitală. Colecţiile ilustrate aici marchează diverse elemente ale vieţii la sat din România, prin obiecte religioase, ceramică, scoarţe, obiecte din lemn şi obiecte textile şi de port popular.

Adresa: şos. Kiseleff 28-30, sector 1
Website: www.muzeul-satului.ro

Muzeul Naţional de Istorie a României

Muzeul Naţional de Istorie a RomânieiSursa

Muzeul Naţional de Istorie a României oferă vizitatorilor posibilitatea de a explora trecutul naţional, prin colecţiile sale permanente de istorie antică, medievală şi modernă. Mai mult decât atât, muzeul include şi câteva colecţii speciale, dar şi expoziţii temporare, prin care sunt dezvăluite publicului şi obiecte legate de istoria altor ţări.

Adresa: Calea Victoriei 12, sector 1
Website: www.mnir.ro

Muzeul de Artă Populară "Prof. Dr. Nicolae Minovici"

Muzeul de Artă Populară „Prof. Dr. Nicolae Minovici”Sursa

Muzeul de Artă Populară „Prof. Dr. Nicolae Minovici” este primul muzeu de artă populară al capitalei, la iniţiativa lui Nicolae Minovici, care s-a ocupat de ridicarea clădirii în care se află instituţia, dar şi de colecţionarea celor mai reprezentative obiecte de patrimoniu pentru formarea colecţiilor ce pot fi văzute aici.

Adresa: str. Nicolae Minovici 1, sector 1
Website: www.minovici.ro

Muzeul Naţional al Aviaţiei Române

Muzeul Naţional al Aviaţiei RomâneSursa

Muzeul Naţional al Aviaţiei Române este instituţia ce scoate la lumină cele mai importante momente din istoria aviaţiei româneşti. Astfel, cele mai  valoroase colecţii se bazează pe activitatea lui Aurel Vlaicu, Traian Vuia şi a lui Henri Conadă în domeniu, completate de numeroase alte etape cheie, marcate prin fotografii, machete, documente, uniforme, aparate de zbor etc.

Adresa: str. Fabrica de Glucoză 2-4, sector 2
Website: www.roaf.ro/ro/muzeu.php

Muzeul Naţional Cotroceni

Muzeul Naţional CotroceniSursa

Muzeul Naţional Cotroceni este locul în care pot fi văzute cele mai reprezentative exponate ale domeniilor artistice, numismatice, de artă decorativă, de medalistică şi de istorie a României. Colecţiile au fost conturate prin donaţii particulare de mare valoare, pentru a fi reunite într-un spaţiu expoziţional simbolic.

Adresa: bd. Geniului 1, sector 6
Website: www.muzeulcotroceni.ro

Aşadar, acestea sunt cele mai importante muzee ale ţării noastre, ce pot fi vizitate în Bucureşti. Fiecare dintre acestea se adresează unei anumite categorii, având exponate ce ilustrează perfect istoria românească, fie ea politică, artistică, tradiţională, naturală sau culturală.

 

Eu aş alege să le vizitez pe toate la următoarea trecere prin Bucureşti... Dar până atunci aş vrea să ştiu: voi pe care le-aţi văzut şi care sunt cele mai frumoase?

City break romantic la Veneția

City break romantic la Veneția

3 nopți cazare, mic dejun, zbor din Timișoara și Cluj Napoca
de la 145 Eur
vezi detalii »
 

HappyMonday.ro - Impreuna calatorim mai mult

De 5 ani descoperim locuri minunate impreuna prin povestile de pe site. Dorim ca prin noul nostru proiect - HappyMonday.ro - sa te ajutam sa calatoresti mai mult si astfel sa descoperi mult mai multe locuri.
In fiecare zi de luni iti dam idei noi de calatorii la #tarifeWOW, pentru ca tu sa descoperi locuri noi. Saptamana aceasta iti propunem ofertele de mai jos. Care te tenteaza?

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Primeşti în fiecare săptămână cele mai noi articole direct pe e-mail.