Muntii Hasmas, spectaculosi in orice perioada a anului

Muntii Hasmas, spectaculosi in orice perioada a anului
 
 

Muntii Hasmas reprezinta obiectivul... e ceva superb... am ales sa povestesc despre acest obiectiv deoarece este unic prin felul sau de a fi, este un traseu montan care poate fi parcurs cu usurinta si de catre cei mai putin experimentati. Se poate ajunge usor, sus este o cabana, deci daca ajungeti obositi puteti poposi peste noapte acolo, conditiile sunt bune iar personalul este amabil. 

Ce anume are deosebit Muntii Hasmas?

Atmosfera fiind clara se vede bine si Ceahlaul. Admiram apoi caprele negre de pe stancariile Hasmasului. Numaram 17 exemplare afland mai tarziu ca in tot masivul sunt aproximativ 36 de exemplare. 

Pe drum vedem in carne si oase, un frumos cocos de munte. Pe langa aceste minunatii ale naturii mai pot fi observate specii de plante,animale dar si peisaje naturale unice.

Cui ai recomanda sa viziteze Muntii Hasmas?

As recomanda tuturor celor pasionati de excursii montane ,desi cred ca au facut-o deja, iar celor noi sa mearga, e ceva unic.

Puncte pro: traseu usor, marcaj bun, cabana incalzita, peisaj incantator, cabanier "de treaba".
Puncte contra:
drum lung cu trenul (Brasov-Izvorul Oltului-Balan), lipsa unei bucatarii, semnal slab in vodafone.

Ce te-a impresionat cel mai mult la Muntii Hasmas?

M-a impresionat modul in care natura a modelat muntii, frumusetea peisajelor si unicitatea locului... mie unul cum imi plac muntii si natura in general, nu am putut trece cu vederea un astfel de peisaj incantator,am fost de mai multe ori si voi mai merge, deci dupa mine daca aveti ocazia nu ezitati sa mergeti. 

Da cateva ponturi celor care doresc sa viziteze Muntii Hasmas

Pornim asadar, din Brasov, la drum si afara fiind inca intuneric, neavand astfel ce admira, ne umplem timpul cu glume si povesti. astfel trenul isi continua drumul. Ajungem in Izvorul Oltului si incercam sa gasim un mijloc de transport pentru a scuti cei 11 km de drum asfaltat pana in Balan. La scurt timp ne ia un microbuz de Budapesta si in schimbul a 3 lei parcurgem distanta dintre cele doua localitati in doar 10 minute.

In Balan facem ultimele cumparaturi si ultimele pregatiri. Incepem sa urcam spre Piatra Singuratica catre NE, in lungul Paraul Fierarilor. La baza traseului facem o scurta pauza de masa dupa care urmam marcajul traseului- banda albastra. Mergem o perioada pe limita Parcului National "Cheile Bicazului- Hasmas", apoi traseul merge usor spre stanga. Din loc in loc avem puncte de belvedere catre Vf. Ascutit la baza caruia observam grohotisuri de diferite dimensiuni. Am parcurs pana aici aproximativ 3 km.

Drumul continua si inaintand, observam conturul Pietrei Singuratice. In 15 minute ajungem la zona cu izvoare si in alte 10 minute la cabana. Cu o distanta de 4.6 km si 1 h si 10 min, traseul este unul frumos, scurt si relativ usor.

Prin acest articol doresc şi eu să adaug un motiv la campania 499 de motive să fii turist în România organizată împreună cu agenţia de turism Turist Center. Împreună trebuie să promovăm frumuseţea ţării noastre România!

Numele meu este ilie valentin si aceasta este povestea pe care va recomand sa o votati!

Poze din Muntii Hasmas

Agentia Turist Center

Realizat in colaborare cu: Agentia Turist Center

Turist Center este o agentie tour-operatoare care va ofera o gama larga de pachete turistice pe litoralul Marii Negre, in statiuni balneo-climaterice si la munte. 

Vezi ofertele noastre

 

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers