Motive să te îndrăgostești de Barcelona… câte poți găsi!

Motive să te îndrăgostești de Barcelona… câte poți găsi!
 
 

Despre Barcelona s-a tot scris până acum considerabil, câtă frunză, câtă iarbă, literar vorbind, dar sunt convinsă că putem găsi mereu aspecte cât mai diverse despre care poate nu s-a scris sau încă nu s-a scris suficient.

Însăși numele orașului are o sonoritate aparte, mi se pare că sună frumos pur şi simplu. Şi cu o rezonanță specifică. Am perceput Barcelona ca fiind impresionantă, prin arhitectura sa unică, iar în viziunea mea acesta e primul atribut care o definește.

Pentru mine Barcelona a fost ca o rază de soare care m-a încălzit într-un februarie geros. Am plecat din zăpada, de la -13 grade la 13 grade cu plus, la copaci cu frunze şi flori.

Prima oprire în Barcelona: Rambla

După ce în sfârșit ne-am cazat, am dat fuguța repede pe Rambla cea aglomerată mai tot timpul, care era la două aruncături de băţ de hotelul nostru. Nici n-am apucat bine să ne dezmeticim din oboseala unei nopți nedormite, la pachet cu un zbor destul de matinal, că a şi început să defileze sub ochișorii noștri, parada specifică de ziua Sfintei Eulalia, patroana orașului. Aspect pe care l-am aflat ulterior de pe un afiș.

Rambla, Barcelona

Sagrada Familia, una dintre cele mai frumoase clădiri din lume

A doua zi ne programasem online, şi bine am făcut, vizita la Sagrada Familia, unul dintre cele mai faimoase edificii din lume şi, totodată, cea mai apreciată construcție a Barcelonei. Am contemplat ore în șir grandoarea şi originalitatea celebrei capodopere a lui Gaudi. Doar vremea urâtă şi mai apoi ploaia care a ținut ceva timp, mi-au atenuat oarecum bucuria şi fascinația inițială. Ceea ce m-a determinat să revin, s-o vad şi a doua zi când era soare. Cu siguranță îmi doresc s-o vad şi când va fi terminată și cred cu convingere că va fi desăvârșită.

Sagrada Familia, Barcelona

Una peste alta, cu febră musculară şi dureri de picioare, că îmi amintesc inevitabil şi acest aspect, am reușit să vedem, cam pe fugă ce-i drept, să zicem, o mare parte din atracțiile Barcelonei. N-am avut șansa să vedem Fântânile arteziene Montjuic pentru că în februarie sunt doar vinerea şi sâmbăta. Şi n-am urcat pe Tibidado, deși am ajuns aproape de Tibidado pentru că am luat un bus din centru, de lângă Sagrada care ne-a plimbat mai bine de-o oră până am ajuns în cartierele mărginașe la o aruncătura de băț de Tibidado. Numai că vremea era atât de mohorâtă pe înserat încât ne-am lăsat lehamite şi ne-am reîntors plouați şi la propriu şi la figurat, la hotel.

Pauză de soare în Parcul Guell

Am văzut cu soare şi vreme frumoasă, Parcul Guell, unde am urcat cât mai sus ca să admirăm panorama orașului, apoi Hospital de Sant`Pau, Torre Agbar şi Catedrala Gotica cu Barrio Gotico în ultima zi. Am bătut la pas Passeig de Gracia, două zile la rând, şi străduțele înguste şi întunecoase din cartierul Reval, în fiecare zi şi mai ales seara, pentru că erau aproape de noi, de hotelul nostru. A… şi Rambla!

Sagrada Familia

Ce m-a surprins cel mai tare în Barcelona a fost diversitatea etnică, impresionantă prin numărul mare de imigranți, Am văzut zeci de chinezi pe metru pătrat, cred că am văzut în câteva zile mai mult chinezi decât localnici. Ca să nu mai zic de musulmani şi alte nații. În 85% din magazinele unde am intrat, şi am intrat în destule, mai ales în cele cu suveniruri sau acelea mici de cartier, vânzătorii erau de la A la Z, musulmani.

Am rămas cu nostalgia timpului scurs prea repede, cu o savoare aparte şi cu dorința clar conturată de a revedea Barcelona cât mai curând posibil.


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers