Momente unice in inegalabila Viena

Momente unice in inegalabila Viena
 
 

Tara despre care va voi povesti si am avut parte de momente foarte frumoase este Austria si anume orasul Viena. Ceea ce m-a impresionat cel mai mult a fost curatenia de nedescris pe care am gasit-o acolo fata de tara noastra, oamenii educati si nu in ultimul rand peisajele si toate acele locuri vizitate, dar mai ales pastrate asa cum ar trebui sa o facem si noi, in tara noastra. Si noi avem o tara la fel de frumoasa.

Cazare in Viena

Am fost cazati (eu si prietenul meu) doua nopti la o pensiune in Ungaria deoarece preturile erau mai scazute si mai ales pentru faptul ca nu ne-am facut o rezervare din timp in Viena. Am avut atatea de vizitat incat am uitat sa ne facem cazare. Pretul a fost acceptabil, iar calitatea a fost foarte buna, in pretul noptii de cazare a intrat si micul dejun. Da, as recomanda aceasta pensiune (Paprika) si altor persoane.

Obiective turistice si activitati in Viena

Am vizitat Palatul Schonbrunn si alte obiective turistice cunoscute: Stephansdom - Catedrala Sf Stefan, Palatul Imperial Hofburg, iar in ultima zi, Parcul Prater unde a fost minunat, toate acele carusele, trenutele, casa groazei, dar mai ales roata panoramica de unde se poate admira toata Viena. Sunt niste momente unice, pentru o viata intreaga.

Impresii si ponturi despre Viena

Cel mai mult m-a impresionat Palatul Schonbrunn unde am avut nevoie de o zi intreaga ca sa putem vizita o mare parte din el pentru ca e imens si foarte frumos (pentru a-l putea vizita in ordine si tot e nevoie chiar de o mica harta a acestuia), Parcul Prater si bineinteles catedralele, acele turnuri cu o minunata arhitectura (in mare parte din piatra). M-a impresionat tot in acel oras.

Spre uimirea mea, chiar mi-a placut tot in acest oras. Este un oras minunat care merita vizitat. Singurul lucru care pot sa spun ca nu prea mi-a fost pe plac a fost faptul ca vremea nu prea a tinut cu noi in ultima zi cand am vizitat parcul Prater, din pacate a inceput ploaia. Dar cum se spune tot raul spre bine, acesta vreme urata a fost mai mult inspre dimineata, la amiaza a fost mai frumos si ne-am putut bucura in continuare de toate minunatiile din acest parc.

Sfaturi pentru cei care vor sa viziteze Viena

Este un oras minunat care merita vizitat, mai ales principalele obiective turistice pe care le-am mentionat mai sus (Palatul Schonbrunn cu toate incaperile si anexele acestuia, Stephansdom - Catedrala Sf Stefan, Palatul Imperial Hofburg, Parcul Prater) chiar si altele pe care eu nu am apucat sa le vad, din pacate timpul a fost prea putin. Ponturi de economisit: legitimatie de student Laughing.

Ar mai fi lucruri de spus, dar pana la urma fiecare isi traieste povestea dupa propriul stil... Imi pare bine ca am avut ocazia sa retraiesc sentimentele acestui concediu, chiar si pentru cateva minute, pentru ca fiecare calatorie in care "ne reintoarcem", chiar si cu gandul ne invata aceeasi lectie: in concediu se traieste in prezent – ca sa ne putem hrani cu amintirile frumoase pana la urmatoarea escapada!

Acestea sunt cateva din motivele pentru care aleg sa fiu ghidul turistic al acestui loc, "functie" care ma trimite automat in concursul "Povestea vacantei mele". Numele meu este Dancus Roxana si aceasta este povestea pe care va recomand sa o votati!

Pozele mele din Viena

Casa Moşului

Realizat in colaborare cu: Casa Moşului

Pensiunea Casa Mosului din Cârţisoara situatã în imediata apropiere a centrului comunei, te întâmpinã cu ospitalitatea specificã zonei de munte. Oamenii pe care îi veţi întâlni aici, mâncarea şi bãuturile tradiţionale de cea mai bunã calitate precum şi condiţiile de cazare de 4 stele vor crea atmosfera de recreere, confort, linişte şi relaxare pe care le-aţi dorit.

www.casa-mosului.ro

 

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers