Mini-vacanţă la Băile Herculane: traseu la Crucea Albă

Mini-vacanţă la Băile Herculane: traseu la Crucea Albă
 
 

Nu ştiu ce ştiţi voi despre Crucea Albă, dar eu una nu ştiam nimic înainte să ajung la ea. Văzusem ceva poze pe internet, dar nu ştiam cum va fi traseul sau peisajul superb de sus. Ştiam că e locul pentru o privelişte de excepţie asupra staţiunii Băile Herculane şi, dacă echipa noastră tot era acolo, am urcat veseli şi/sau obosiţi până sus. Laughing

Cum ajungi la Crucea Albă

Traseu Crucea Alba

Traseul este marcat cu cruce albastră, iar urcarea durează aproximativ o oră de la ieşirea din staţiunea Băile Herculane. După ieşirea din staţiune, după Izvorul Conteselor, urmează drumul spre dreapta spre DN 67D, iar pe drumul naţional vei vedea semnele înscrise cu "Spre Crucea Albă". Pe acelaşi traseu poţi urca şi mai sus spre Izvorul Jelerău (încă o oră şi jumătate de traseu) sau spre Vârful Domogled (încă două ore şi jumătate de traseu).

Atenţie: traseul este recomandat vara. Fiind în mare parte un traseu prin pădure şi pe pietriş, dacă vremea este ploioasă, traseul poate fi alunecos.

Noi am mers pe un soare arzător, aşa că umbra pădurii, foişorul de popas şi apoi stâncile au fost binevenite pentru puţină umbră.

Pe traseul spre Crucea Albă

În afară de primul popas pe care îl poţi face la foişor, vei mai găsi pe traseu locuri cu băncuţe improvizate din trunchi de copac... semn că cineva s-a gândit şi la turistul ca mine, dornic să vadă multe de sus, într-o urcare înceată... înceată, dar sigură. Laughing

Baile Herculane de la inaltime

Mai poţi face pauze pentru poze când începi să laşi pădurea în urmă şi dai de stânci, dar şi de locuri în care, printre crengile copacilor, vezi deja Băile Herculane făcându-se tot mai mici.

Sus la Crucea Albă

Crucea Albă este aşa cum îi spune şi numele o cruce albă. Peisajul este cel pe care nu poţi să ţi-l scoţi din minte apoi. Aşa că ia un loc pe stânci şi lasă-te impresionat de frumuseţile naturii. Nu mai spun nimic, vă las mai bine cu pozele.

Crucea Alba

   

Citeşte şi despre restul mini-vacanţei la Băile Herculane: Cascada Vânturătoarea şi staţiunea Băile Herculane.


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers