Mini-vacanţă la Băile Herculane: traseu la Cascada Vânturătoarea

Mini-vacanţă la Băile Herculane: traseu la Cascada Vânturătoarea
 
 

După ce ne-am plimbat (în urcare) până la Crucea Albă, am luat la picior alt traseu. De mult aveam pe lista de musai de văzut Cascada Vânturătoarea aşa că traseul m-a bucurat nespus. Dacă ai antrenament, va fi floare la ureche, iar dacă nu trebuie să ştii doar că e o cascadă care merită. Laughing

Cum ajungi la Cascada Vânturătoarea

Plecarea pe traseu se face de pe Podul Gura Văii Vânturătoarea, DN 67D, km 11. Ai o tablă destul de veche cu indicaţiile necesare spre cascadă şi te aventurezi imediat, prin spatele câtorva gospodării, pe traseul marcat cu cruce roşie. Urcarea durează o oră pentru cei mai sprinteni.

Cascada Vanturatoarea

Pe traseul spre Cascada Vânturătoarea

După prima urcare mai abruptă din traseu vei găsi o poieniţă. Poţi face un mic popas aici şi poţi admira stâncile impresionante ce străjuiesc valea de o parte şi de cealaltă înainte să te avânţi spre culmi.

Tot pe traseu vei da şi peste două puncte de belvedere... de aici e uşor să-ţi imaginezi că ai ce vedea. Cascada pare un firişor subţire de apă, stâncile aspre domină priveliştea şi marea de verde te face să te bucuri şi mai mult că urci tot mai sus.

De la distanţa impresionantă am admirat pe peretele stâncos de lângă cascadă şi un căţărător. Stâncile de aici sunt un loc predilect pentru pasionaţii de astfel de sporturi.

Sus la Cascada Vânturătoarea

Cascada Vânturătoarea se află pe Ogaşul Slacini, un afluent al râului Cerna. Spectacolul creat de curgerea de apă este dat de căderea impresionantă, liberă, de aproximativ 40 m, care te duce cu gândul la un duş uriaş şi rece. Laughing Peretele amfiteatrului de stâncă este scobit în spate, astfel că poţi trece dintr-o parte în alta şi poţi admira cascada mai departe.

Cascada Vanturatoarea

   

Citeşte şi despre restul mini-vacanţei la Băile Herculane: Crucea Albă şi staţiunea Băile Herculane.


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers