Mini-vacanţă în România: Sinaia şi minunile sale regale

Mini-vacanţă în România: Sinaia şi minunile sale regale
 
 

În weekendul prelungit de Sf. Maria am avut parte de o mini-vacanţă românească. Am ales ca destinaţie Sinaia şi bineînţeles, ca orice turist pasionat, şi locurile din împrejurimi. În 4 zile cu soare am reuşit să văd Sinaia, Buşteni, Braşov, Cârţa şi Sibiu şi să mă bucur de relaxare! Pentru că nu mai fusesem la Sinaia de când eram mică, am fost puţin reticentă, dar mi-a trecut repede! Laughing

La plimbare prin Sinaia

La plimbare in Sinaia

Toată lumea ştie că în Sinaia ai două obiective turistice importante: Castelul Peleş şi Castelul Pelişor. Foarte puţini ştiu însă că întreaga staţiune arată ca un obiectiv turistic... sau cel puţin aşa mi s-a părut mie! Smile De la case pline de farmec, unele construite după modelul celor două castele, la clădiri rămase ca mărturie a trecutului regal al staţiunii, atât în parcul castelelor, cât şi pe străduţele întortocheate din Sinaia, poţi admira vile de o deosebită frumuseţe, cum ar fi: Hotelul Furnica, Casa Cavalerilor, Economatul, Casa Corpului de Gardă, Casa Arhitecţilor şi Casa Grădinii.

Mănăstirea din Sinaia

Manastirea Sinaia

Mănăstirea din Sinaia este un alt obiectiv principal pe care îl poţi descoperi în staţiune. Dat fiind faptul că era un weekend de sărbătoare, curtea mănăstirii a fost plină de turişti. În general, se percepe o taxă de vizitare de 5 lei, dar, în weekend-ul de Sf. Maria, intrarea a fost gratuită. În curte am putut admira biserica nouă şi biserica veche. Tot aici poţi vedea şi sarcofagul lui Take Ionescu şi un mic muzeu cu obiecte religioase.

Atât Castelul Pelişor, cât şi Castelul Peleş sunt simboluri pentru turismul românesc şi nu mai au nevoie de nicio prezentare, zic eu! Prin urmare, în continuare vă las să vă delectaţi cu fotografii ale celor două şi vă spun ce mi-a plăcut mie în mod special!

Castelul Pelişor

Castelul Pelisor

Castelul Pelişor poartă în sine semnătura Reginei Maria. Ea a fost cea care s-a ocupat de decorarea castelului şi de transformarea lui într-o casă de familie. Mult mai primitor şi mai rustic decât Peleşul, Castelul Pelişor te lasă să-ţi imaginezi că şi familia regală era până la o urmă doar o familie... asta până ţi se dezvăluie Camera de aurSurprised

Castelul Peleş

Castelul Peles

Castelul Peleş a fost construit la iniţiativa Regelui Carol I, ca reşedinţă de vacanţă... şi nu pot decât să-mi imaginez ce frumos trebuie să fie să petreci vara la castel! Cool Din păcate nu am făcut poze în interior... şi dacă aş fi făcut probabil că aici urma o galerie foto cu sute de imagini! Sunt atât de multe lucruri frumoase în interior, fiecare cameră are o poveste, obiectele personale sunt pur şi simplu impresionante şi totul vorbeşte despre o viaţă regală lipsită de griji. Din cele văzute în interior, cu siguranţă biroul şi biblioteca regelui au fost preferatele mele.

Castelul Peleş şi Castelul Pelişor pot fi vizitate în fiecare zi, mai puţin lunea, ultima intrare fiind în jurul orei 16. Turiştii pot opta pentru mai multe pachete de tururi. Eu l-am ales pe cel cu 30 lei, care a inclus expoziţia de bază de la Castelul Peleş şi Castelul Pelişor complet. În plus, se percepe o taxă foto de 32 lei!

    

Citeşte şi despre celelalte locuri în care am poposit în mini-vacanţa românească aici:

Agentia Turist Center

Realizat in colaborare cu: Agentia Turist Center

Turist Center este o agentie tour-operatoare care va ofera o gama larga de pachete turistice pe litoralul Marii Negre, in statiuni balneo-climaterice si la munte. 

Vezi ofertele noastre

 

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers