Mini-vacanţă în România: Ce să faci câteva ore în Braşov

Mini-vacanţă în România: Ce să faci câteva ore în Braşov
 
 

Dis-de-dimineaţă la Sinaia, ne-am delectat cu frumoasele Castele Peleş şi Pelişor, aşa că după-amiaza celei de-a treia zile de mini-vacanţă a rămas liberă pentru o nouă excursie... şi am ales Braşovul! Pentru că aveam numai câteva ore la dispoziţie şi era una dintre puţinele zile adevărate de vară, am ales să vedem rapid Piaţa Sfatului, Biserica Neagră şi Strada Sforii, după care ne-am aşezat la o limonadă rece pe una dintre terasele aglomerate ale pieţei. Cool

Piata Sfatului

Văzând atât de multă lume prin centrul oraşului, m-am gândit serios că Timişoara nu are destul de mulţi turişti, cu toate că şi oraşul de pe Bega are multe de arătat!

Biserica Neagră

Biserica Neagra

O vizită la Biserica Neagră costă 8 lei. Nu am înţeles de ce se percepe taxă de intrare, dar interiorul este cu siguranţă unul deosebit... şi nu se fac fotografii înăuntru, aşa că trebuie să mă credeţi pe cuvânt! Oricum, biserica te impresionează de când intri în piaţă, pentru că e atât de mare, de impunătoare şi de... neagră, că nu ai cum să nu vrei să o vizitezi!

Strada Sforii

Strada Sforii

Strada Sforii a fost de mult pentru mine una dintre chestiile must see din România! Îmi era musai să o văd, la fel ca şi Abaţia de la Cârţa! Smile Aşa că m-am înghesuit şi eu cu alţi turişti la pozat pe străduţa îngustă de câţiva zeci de centimetri, până când a trebuit să cedăm locul unui alai de nuntă venit la pozat. 

În toate locurile cu o oarecare istorie în care ajung îmi place să-mi imaginez cum erau în vremuri trecute... Oare cum arăta Biserica Neagră înainte să fie neagră, adică înainte de incendiul din 1689? Oare cum a ajuns străduţa aia mică de la a fi un punct de trecere mai rapid pentru pompieri la un loc în care se fac poze artistice la nunţi? Laughing

      

Citeşte şi despre celelalte locuri în care am poposit în mini-vacanţa românească aici:

Agentia Turist Center

Realizat in colaborare cu: Agentia Turist Center

Turist Center este o agentie tour-operatoare care va ofera o gama larga de pachete turistice pe litoralul Marii Negre, in statiuni balneo-climaterice si la munte. 

Vezi ofertele noastre

 

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers