Mini-vacanţă în România: Ce să faci câteva ore în Braşov

Mini-vacanţă în România: Ce să faci câteva ore în Braşov
 
 
 

Dis-de-dimineaţă la Sinaia, ne-am delectat cu frumoasele Castele Peleş şi Pelişor, aşa că după-amiaza celei de-a treia zile de mini-vacanţă a rămas liberă pentru o nouă excursie... şi am ales Braşovul! Pentru că aveam numai câteva ore la dispoziţie şi era una dintre puţinele zile adevărate de vară, am ales să vedem rapid Piaţa Sfatului, Biserica Neagră şi Strada Sforii, după care ne-am aşezat la o limonadă rece pe una dintre terasele aglomerate ale pieţei. Cool

Piata Sfatului

Văzând atât de multă lume prin centrul oraşului, m-am gândit serios că Timişoara nu are destul de mulţi turişti, cu toate că şi oraşul de pe Bega are multe de arătat!

Biserica Neagră

Biserica Neagra

Fii romantic 4 zile la Verona!

Fii romantic 4 zile la Verona!

3 nopţi cazare, mic dejun, zbor din Bucureşti
de la 175 Eur
vezi detalii »
Întâmpină primăvara la Mediterana, în Sardinia!

Întâmpină primăvara la Mediterana, în Sardinia!

3 nopţi cazare, zbor din Bucureşti
de la 155 Eur
vezi detalii »

O vizită la Biserica Neagră costă 8 lei. Nu am înţeles de ce se percepe taxă de intrare, dar interiorul este cu siguranţă unul deosebit... şi nu se fac fotografii înăuntru, aşa că trebuie să mă credeţi pe cuvânt! Oricum, biserica te impresionează de când intri în piaţă, pentru că e atât de mare, de impunătoare şi de... neagră, că nu ai cum să nu vrei să o vizitezi!

Strada Sforii

Strada Sforii

Strada Sforii a fost de mult pentru mine una dintre chestiile must see din România! Îmi era musai să o văd, la fel ca şi Abaţia de la Cârţa! Smile Aşa că m-am înghesuit şi eu cu alţi turişti la pozat pe străduţa îngustă de câţiva zeci de centimetri, până când a trebuit să cedăm locul unui alai de nuntă venit la pozat. 

În toate locurile cu o oarecare istorie în care ajung îmi place să-mi imaginez cum erau în vremuri trecute... Oare cum arăta Biserica Neagră înainte să fie neagră, adică înainte de incendiul din 1689? Oare cum a ajuns străduţa aia mică de la a fi un punct de trecere mai rapid pentru pompieri la un loc în care se fac poze artistice la nunţi? Laughing

      

Citeşte şi despre celelalte locuri în care am poposit în mini-vacanţa românească aici:

Agentia Turist Center

Realizat in colaborare cu: Agentia Turist Center

Turist Center este o agentie tour-operatoare care va ofera o gama larga de pachete turistice pe litoralul Marii Negre, in statiuni balneo-climaterice si la munte. 

Vezi ofertele noastre

 
Explorează Budapesta în 4 zile!

Explorează Budapesta în 4 zile!

3 nopţi cazare, mic dejun, zbor din Bucureşti
de la 140 Eur
vezi detalii »
 

HappyMonday.ro - Impreuna calatorim mai mult

De 5 ani descoperim locuri minunate impreuna prin povestile de pe site. Dorim ca prin noul nostru proiect - HappyMonday.ro - sa te ajutam sa calatoresti mai mult si astfel sa descoperi mult mai multe locuri.
In fiecare zi de luni iti dam idei noi de calatorii la #tarifeWOW, pentru ca tu sa descoperi locuri noi. Saptamana aceasta iti propunem ofertele de mai jos. Care te tenteaza?

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Primeşti în fiecare săptămână cele mai noi articole direct pe e-mail.