Milano într-o zi: 7 atracții turistice pe care să le vizitezi

Milano într-o zi: 7 atracții turistice pe care să le vizitezi
 
 

Despre Milano se știe că este un oraș cosmopolit, un oraș al modei și al stilului, însă Milano are mai multe de oferit, de la clădiri cu o arhitectură fascinantă, muzee și galerii de artă, la locuri istorice care spun poveștile orașului. Am adunat mai jos câteva dintre cele mai fascinante obiective turistice ale acestui oraș, pe care ai avea timp să le vizitezi într-o singură zi.  

Domul din Milano

Cu o suprafață de 1.200 m pătrați, această catedrală a Arhiepiscopiei Romano-Catolice din Milano este una dintre simbolurile orașului și chiar a Italiei. Este a treia biserică din Italia, ca dimensiune, și este construită în stil gotic, iar ridicarea sa a durat câteva secole. Faptul că este o clădire impunătoare dorește să fie un aspect care spune multe despre puterea Lombardiei. Domul are 135 de turle, peste 2.000 de statui, aspecte care îl fac să fie o bijuterie arhitecturală. 

Galleria Vittorio Emanuele II

Galleria Vittorio Emanuele II este considerată una dintre cele mai vechi centre comerciale de shopping. Are patru etaje și este adăpostită sub un dom dublu, în centrul orașului. Arcadele de sticlă și metal acoperă drumul care leagă Piazza del Duomo de Piazza della Scala. Galeria este umplută cu magazine italienești de lux - haute couture, bijuterii, artă, cărți, pentru care pasionatele de shopping călătoresc de la mari distanțe. De asemene, aici ai ocazia să mănânci la câteva dintre cele mai vechi restaurante din Milano.

Piazza del Duomo

Piazza del Duomo este principala piață deschisă din Milano. Piața are formă rectangulară și include cele mai importante și frumoase clădiri ale orașului. Piața este înconjurată de palate italienești fascinante, precum The Palazzo dell'ArengarioThe Palazzo CarminatiThe Palazzo dei Portici Settentrionali, The Palazzo dei Portici Meridionali, plus Galleria Vittorio Emanuele IIRoyal Palace of Milan și monumentul Regelui Victor Emmanuel II.

Arcul Păcii

Arcul Păcii este situat în Piazza Sempione și a fost construit inițial pentru a celebra victoriile Împăratului Napoleon Bonaparte. Arcul a fost ridicat în stil neoclasic și este decorat cu o serie de basoreliefuri și statui, din diverse materiale, dedicate unor bătălii importante ale Italiei și unor semne mitologice. Este un simbol al orașului pe care nu trebuie să-l ratezi.

Fotografie preluata de pe wheremilan.com. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Palatul Regal din Milano

Palatul Regal din Milano obișnuia să fie sediul guvernului orașului. Acum, acest palat cu origini antice este o construcție culturală, în care sunt organizate expoziții. Palatul Regal obișnuia să fie cea mai importantă clădire a orașului, în evul mediu, și a fost bombardată de mai multe ori, fiind refăcută de-a lungul istoriei. Nu există niciun loc unde să descoperi mai bine istoria orașului Milano. 

Castelul Sforza

Castelul Sforza a fost ridicat în anul 1300 și a fost mai apoi refăcut după distrugerile sale din timpul războiului de către Francesco Sforza, care a utilizat această clădire ca reședință. Clădirea obișnuia să fie un simbol al istoriei orașului, fiind o cetate puternică și cazarmă. Castelul este construit în totalitate din cărămidă, cu trei curți și turnuri în fiecare colț.

Parcul Sempione

După ce ai vizitat cele mai importante clădiri ale orașului, te invităm să iei o pauză în Parcul Sempione, cea mai importantă zonă verde din Milano. Parcul a fost plasat în zona istorică a orașului pentru a avea o priveliște frumoasă asupra Castelului Sforza și a Arcului Păcii. Un alt monument important inclus în limitele parcului este Palazzo dell'Arte, care acum găzduiește expoziții de artă. În parc mai găsești Arena Civica, acvariul și turnul panoramic Torre Branca

Ce ți-a plăcut în Milano sau ce obiective turistice ai vrea să vizitezi în acest oraș magnific?


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers