Micul Canion de România: Râpa Roşie

Micul Canion de România: Râpa Roşie
 
 
 

Dacă ai visat din totdeauna să ajungi să vizitezi Marele Canion din Statele Unite ale Americii, dar nu ai apucat să o faci încă, poţi începe cu un loc mai la îndemână: Râpa Roşie din România. De ce? Chiar dacă dimensiunile sale nu sunt la fel de impresionante, frumuseţea naturală este asemenănătoare cu ce vei găsi peste oceane, dar chiar la noi în ţară.

Câteva date despre Râpa Roşie

Râpa Roşie face parte dintr-o arie naturală protejată. Aceasta se află pe teritoriul judeţului Alba, în apropiere de localitatea Sebeş şi are o suprafaţă de 10 ha. Micul canion românesc s-a format în urma eroziunii depozitelor sedimentare şi a şiroirii apelor, lăsând în urmă un perete vertical deosebit de spectaculos, cu aspect de orgă.

Întâmpină primăvara la Mediterana, în Sardinia!

Întâmpină primăvara la Mediterana, în Sardinia!

3 nopţi cazare, zbor din Bucureşti
de la 155 Eur
vezi detalii »

Cu 800 m lungime şi înălţimi ce variază între 50 şi 125 m, Râpa Roşie este un monument natural format din căderi masive, coloane şi aşa-numitele piramide coafate. În urmă au rămas nu numai formaţiunile de piatră interesante, ci şi plante rare, specifice albiei torentului şi solului roşiatic.

Explorează Budapesta în 4 zile!

Explorează Budapesta în 4 zile!

3 nopţi cazare, mic dejun, zbor din Bucureşti
de la 140 Eur
vezi detalii »

Râpa Roşie

Vizitează Râpa Roşie

Râpa Roşie este pur şi simplu o arie protejată. Aceasta este deschisă turiştilor fără taxă de vizitare şi fără trasee marcate sau amenajate în vreun fel. Un panou îţi va comunica totuşi faptul că te afli într-o arie protejată şi că natura trebuie respectată ca atare.

Dacă vrei să admiri această frumuseţe a naturii, trebuie să ajungi în Sebeş, jud. Alba, pe drumul de acces DN 1-7 (E81). Urmează drumul spre comuna Daia Română, DJ106, pentru a ajunge la rezervaţie.

Drumul spre Râpa Roşie

Ai vizitat acest impresionant monument natural din România?

4 zile însorite la Atena

4 zile însorite la Atena

3 nopți de cazare, mic dejun, zbor din București
de la 180 Eur
vezi detalii »
 

HappyMonday.ro - Impreuna calatorim mai mult

De 5 ani descoperim locuri minunate impreuna prin povestile de pe site. Dorim ca prin noul nostru proiect - HappyMonday.ro - sa te ajutam sa calatoresti mai mult si astfel sa descoperi mult mai multe locuri.
In fiecare zi de luni iti dam idei noi de calatorii la #tarifeWOW, pentru ca tu sa descoperi locuri noi. Saptamana aceasta iti propunem ofertele de mai jos. Care te tenteaza?

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Primeşti în fiecare săptămână cele mai noi articole direct pe e-mail.