Mărturii ale trecutului: vase ce au făcut istorie. Vezi GALERIE FOTO

Mărturii ale trecutului: vase ce au făcut istorie. Vezi GALERIE FOTO
 
 
 

Marea ascunde nenumărate comori, de la plante sau peşti exotici, până la epavele unor vase ce au făcut istorie. Datorită adâncimii şi a temperaturilor scăzute, multe dintre acestea au rămas chiar şi astăzi intacte, mărturii ale trecutului.

Organizaţia Naţiunilor Unite estimează că în momentul de faţă, în toată lumea sunt scufundate nu mai mult de 3 milioane de epave. Mai mult de atât, epave mai pot fi găsite şi pe plajele pustii, în mijlocul oceanelor, în zonele cu acces restricţionat, pe insulele nelocuit sau în alte locuri îndepărtate şi necivilizate. 

În prezent, aceste vapoare au ruginit sau au fost acoperite de alge şi corali. Unele dintre ele au devenit atracţii turistice, precum corabia eşuată pe plaja din Zakynthos, Grecia, în timp ce altele aşteaptă să fie dezmembrate, precum portavionul francez Clemenceau, dar procesul este complex şi durează ani de zile.

În ţara noastră cea mai renumită epavă este Nava Evangelia, care a eşuat în apropierea ţărmului din staţiunea Costineşti, în 15 Octombrie 1968. Aceasta a fost construită pe șantierele navale Harland and Wolffdin Belfast, din Irlanda de Nord și lansată la apă pe 28 mai 1942. În perioada celui de-al doilea Război Mondial a fost cargou american, transformat apoi în navă comercială.

Vezi GALERIE FOTO cu epave celebre din lume!

Explorează Budapesta în 4 zile!

Explorează Budapesta în 4 zile!

3 nopţi cazare, mic dejun, zbor din Bucureşti
de la 140 Eur
vezi detalii »
 

HappyMonday.ro - Impreuna calatorim mai mult

De 5 ani descoperim locuri minunate impreuna prin povestile de pe site. Dorim ca prin noul nostru proiect - HappyMonday.ro - sa te ajutam sa calatoresti mai mult si astfel sa descoperi mult mai multe locuri.
In fiecare zi de luni iti dam idei noi de calatorii la #tarifeWOW, pentru ca tu sa descoperi locuri noi. Saptamana aceasta iti propunem ofertele de mai jos. Care te tenteaza?

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Primeşti în fiecare săptămână cele mai noi articole direct pe e-mail.