Mărturii ale trecutului: vase ce au făcut istorie. Vezi GALERIE FOTO

Mărturii ale trecutului: vase ce au făcut istorie. Vezi GALERIE FOTO
 
 
 

Marea ascunde nenumărate comori, de la plante sau peşti exotici, până la epavele unor vase ce au făcut istorie. Datorită adâncimii şi a temperaturilor scăzute, multe dintre acestea au rămas chiar şi astăzi intacte, mărturii ale trecutului.

Organizaţia Naţiunilor Unite estimează că în momentul de faţă, în toată lumea sunt scufundate nu mai mult de 3 milioane de epave. Mai mult de atât, epave mai pot fi găsite şi pe plajele pustii, în mijlocul oceanelor, în zonele cu acces restricţionat, pe insulele nelocuit sau în alte locuri îndepărtate şi necivilizate. 

Vacanță de neuitat în Corfu

Vacanță de neuitat în Corfu

7 nopţi cazare, all inclusive light, zbor din Bucureşti
de la 565 Eur
vezi detalii »

În prezent, aceste vapoare au ruginit sau au fost acoperite de alge şi corali. Unele dintre ele au devenit atracţii turistice, precum corabia eşuată pe plaja din Zakynthos, Grecia, în timp ce altele aşteaptă să fie dezmembrate, precum portavionul francez Clemenceau, dar procesul este complex şi durează ani de zile.

Vacanța de vis în Croația

Vacanța de vis în Croația

7 nopți cazare, zbor din București
de la 450 Eur
vezi detalii »

În ţara noastră cea mai renumită epavă este Nava Evangelia, care a eşuat în apropierea ţărmului din staţiunea Costineşti, în 15 Octombrie 1968. Aceasta a fost construită pe șantierele navale Harland and Wolffdin Belfast, din Irlanda de Nord și lansată la apă pe 28 mai 1942. În perioada celui de-al doilea Război Mondial a fost cargou american, transformat apoi în navă comercială.

Vezi GALERIE FOTO cu epave celebre din lume!

Concediu relaxant în Zakynthos

Concediu relaxant în Zakynthos

7 nopţi cazare, mic dejun, zbor din București
de la 445 Eur
vezi detalii »
 

HappyMonday.ro - Impreuna calatorim mai mult

De 5 ani descoperim locuri minunate impreuna prin povestile de pe site. Dorim ca prin noul nostru proiect - HappyMonday.ro - sa te ajutam sa calatoresti mai mult si astfel sa descoperi mult mai multe locuri.
In fiecare zi de luni iti dam idei noi de calatorii la #tarifeWOW, pentru ca tu sa descoperi locuri noi. Saptamana aceasta iti propunem ofertele de mai jos. Care te tenteaza?

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers