Mangalia, o statiune cu numeroase obiective turistice

Mangalia, o statiune cu numeroase obiective turistice
 
 

Mangalia, vine de la Pangalia, care in greaca bizantina insemna „cea mai frumoasa,este o statiune balneoclimaterica permanenta cu un climat metiteranian,aflata la 43 km sud de Constanta.In secolul VI se numea Callatis iar denumirea de Mangalia a fost data in secolul XII,”.

Un interes turistic deosebit prezinta Muzeul de arheologie Callatis,infiintat in 1925 si reorganizat in 1962,construit pe baza descoperirilor arheologice a unor urme materiale neolitice,grecesti,romane etc.Muzeul de arta expune lucrari de pictura,sculptura si grafica,Colectia de curiozitati Mercurius.

Moscheea Esmahan Sulatan,in stil maur,construita in secolul XVI si plaja cu nisip fin.Constanta se afla pe locul fostei colonii grecesti Tomis cu punct de atractie Cazinoul de la Marea Neagra si Delta Dunarii,cea mai mare rezervatie de tinuturi umede din Europa si cea mai bine conservata,aici traiesc mii de pasari pe cale de disparitie cu cea mai bogata fauna ornitologica de pe continent, mai mult de 325 de specii, printre care colonii unice de pelicani si ihtiologica. 

Ce anume are deosebit Mangalia ?

Delta Dunarii, cea mai mare rezervatie de tinuturi umede din Europa si cea mai bine conservata,aici traiesc mii de pasari pe cale de disparitie cu cea mai bogata fauna ornitologica de pe continent, mai mult de 325 de specii, printre care colonii unice de pelicani si ihtiologica, o plimbare cu barca pe apa, iar in Statiunea Mangalia un interes turistic deosebit prezinta Muzeul de arheologie Callatis, infiintat in 1925 si reorganizat in 1962,construit pe baza descoperirilor arheologice a unor urme materiale neolitice, grecesti,romane etc. Muzeul de arta expune lucrari de pictura,sculptura si grafica,Colectia de curiozitati Mercurius.Moscheea Esmahan Sulatan,in stil maur,construita in secolul XVI si plaja cu nisip fin si baile termale cu namol bune pt sanatate,Portul turistic de vapoare unde va puteti trage barca. In Constanta un interes deosebit il prezinta Cazinoul Constanta aflat in ruina cu o istorie deosebita,aici veneau in trecut bogatasii sa joace la Cazinou.

Cui ai recomanda sa viziteze Mangalia ?

Recomand tuturor romanilor sa viziteze Statiunea Mangalia, baile termale bune pt sanatate,are muzeu cu o istorie deosebita,moschee,plaja cu nisip fin,portul turistic unde va puteti ancora barca, Statiunea Constanta cu vestitul Cazinou aflat in paragina si Delta Dunarii cu milioane de pesti si pasari pe cale de disparitie,o plimbare cu barca pe apa,sunt una dintre placerile mele.

Ce te-a impresionat cel mai mult la Mangalia ?

O plimbare cu barca in Delta Dunarii,v izitarea rezervatiei si vederea sutelor de pasari,M`au impresionat in mod deosebit!In Statiunea Mangalia am vizitat muzeul de arheologie Callatis,unde am vazut bucati din ruinele vechii cetati Callatis,Moscheea cu cimitirul sau,te impresioneaza de la prima vedere cat de veche aste,plaja cu nisip fin,cand a inghetat marea m`a impresionat foaret mult si Portul turistic modernizat recent,unde va ancorati barca,Festivitatea Callatis tinuta in luna august.In Constanta un farmec aparte si de care m`am simtit atrasa a fost splendoarea Cazinoului, aflat in paragina,aici in trecut veneau sa joace la jocuri de noroc si organizau festivitati,petreceri,merita restaurat.

Da cateva ponturi celor care doresc sa viziteze Mangalia

Pt Delta Dunarii av recomand Pensiunea Edimar este situata in localitatea Murighiol, la iesirea spre Dunavatul De Sus si are avantajul ca se poate ajunge cu autoturismul pana in curte. Pensiunea are o curte mare unde se pot parca masinile, cu mult spatiu verde, un gratar specific Deltei si un foisor spatios in care poti da o petrecere de neuitat. Avantajul fata de un hotel cu multe locuri este faptul ca un grup restrans de turisti se pot distra fara a sta cu grija ca sunt deranjati de alti turisti sau deranjeaza alt grup de turisti. Pensiunea este cu un etaj, avand 2 camere cu paturi matrimonial cu baie proprie ;o camera cu 2 paturi de o persoana si cu baie proprie si 2 camere cu 3 paturi de o persoana cu baie proprie. Toate camerele sunt dotate cu aer conditionat si televizor.iar in Mangalia va recomand Hotel Paradiso Mangalia - 3 stele - va ofera 272 camere cu vedere la mare pentru cei care doresc sa petreaca o vacanta pe litoralul Marii Negre sau Portul Tusitic Mangalia unde sa va ancorati barca,chiar langa plaja si in Constanta va recomand in Mamaia Sat Hotel "Complex Verona" este situat in partea de Nord a statiunii Mamaia.Va urez sedere placuta!

Prin acest articol doresc şi eu să adaug un motiv la campania 499 de motive să fii turist în România organizată împreună cu agenţia de turism Turist Center. Împreună trebuie să promovăm frumuseţea ţării noastre România!

Numele meu este GOGU ELENA-FLORINA si aceasta este povestea pe care va recomand sa o votati!

Poze din Mangalia

Agentia Turist Center

Realizat in colaborare cu: Agentia Turist Center

Turist Center este o agentie tour-operatoare care va ofera o gama larga de pachete turistice pe litoralul Marii Negre, in statiuni balneo-climaterice si la munte. 

Vezi ofertele noastre

 

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers