Mănăstirea Stavropoleos: culoare şi cult în inima Bucureştiului

Mănăstirea Stavropoleos: culoare şi cult în inima Bucureştiului
 
 
 

Am spus-o de nenumărate ori şi nu încape nici vorbă de îndoială: România este o ţară bogată din punctul de vedere al monumentelor de cult. Unele dintre cele mai frumoase şi mai cunoscute atracţii ale ţării noastre sunt mănăstirile. Dacă pe cele din Maramureş sau Bucovina le-ai bifat deja, atunci este momentul să-ţi întorci privirea spre capitală şi să descoperi frumoasa Mănăstire Stavropoleos ascunsă în străzile zgomotoase ale Bucureştiului.

Localizare şi scurt istoric

Mănăstirea Stavropoleos

Mănăstirea Sf. Arhangheli şi Sf. Iustin Martirul şi Filosoful - Stavropoleos se află pe strada Stavropoleos, nr. 4, din Sectorul 4. Prima atestare documentară a mănăstirii datează din anul 1724, când pisania în greacă şi română indică finalizarea bisericii. De-a lungul timpului, biserica şi mănăstirea au fost extinse, însă, ulterior, au fost deteriorate de cutremure şi de trecerea timpului, pentru ca în anul 1888 să ajungă într-o stare deplorabilă.

Vacanță de neuitat în Corfu

Vacanță de neuitat în Corfu

7 nopţi cazare, all inclusive light, zbor din Bucureşti
de la 565 Eur
vezi detalii »

În anul 1904 încep proiectele de restaurare şi de reparare a greşelilor de construcţie iniţiale, ce au dus la distrugerea monumentului. În perioada 1904-1940, biserica este închisă, devenind spaţiu de depozitare a materialelor din alte biserici distruse din Centrul Vechi. Biserica a fost redeschisă în anul 1940, iar în anul 2008 este transformată în Mănăstirea Stavropoleos.

Concediu relaxant în Zakynthos

Concediu relaxant în Zakynthos

7 nopţi cazare, mic dejun, zbor din București
de la 445 Eur
vezi detalii »

De ce să vizitezi Mănăstirea Stavropoleos

Mănăstirea Stavropoleos

Mănăstirea Stavropoleos nu este numai un lăcaş de cult din centrul Bucureştiului, este o fărâmă de istorie şi un obiectiv turistic fascinant pentru cei pasionaţi de artă şi arhitectură. De asemenea, aici se află şi o bibliotecă generoasă, cu peste 10 000 volume de artă, istorie şi teologie, o colecţie impresionantă de icoane, fresce şi obiecte liturgice, două curţi interioare deosebit de frumoase şi lapidariumuri cu pereţi şi coloane pline de decoraţiuni complexe.

Ai vizitat Mănăstirea Stavropoleos? Ce alte mănăstiri din România te-au mai impresionat prin frumuseţea lor?

Concediu mediteranean în Creta

Concediu mediteranean în Creta

7 nopţi cazare, mic dejun, zbor din Bucureşti
de la 465 Eur
vezi detalii »
 

HappyMonday.ro - Impreuna calatorim mai mult

De 5 ani descoperim locuri minunate impreuna prin povestile de pe site. Dorim ca prin noul nostru proiect - HappyMonday.ro - sa te ajutam sa calatoresti mai mult si astfel sa descoperi mult mai multe locuri.
In fiecare zi de luni iti dam idei noi de calatorii la #tarifeWOW, pentru ca tu sa descoperi locuri noi. Saptamana aceasta iti propunem ofertele de mai jos. Care te tenteaza?

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers