Manastirea Putna, un centru de spiritualitate, cultura si istorie

Manastirea Putna, un centru de spiritualitate, cultura si istorie
 
 

Am ales sa descriu Manastirea Putna din Bucovina, pentru ca pe mine m-a impresionat cel mai mult dintre toate manastirile vizitate, fiind un centru de spiritualitate, istorie si cultura. Am plecat de acolo cu bateriile incarcate si mai optimista. Am descoperit oameni calzi, care au de dat cate o povata pentru fiecare. La Putna am redescoperit mandria de a fi urmasii Marelui Stefan si ai unui popor viteaz. 

Ce anume are deosebit Manastirea Putna?

Pe buna dreptate, Putna a fost considerata de Eminescu "Ierusalimul neamului romanesc", fiind una din cele mai duhovnicesti lavre din tara, o "tinda a Raiului", unde 100 de calugari ne reamintesc noua, pelerinilor, cum aratau sfintii de odinioara.

Stilul arhitectural grandios, de fortareata, precum si frumusetea peisajului ii confera un farmec aparte, de nedescris in cuvinte. Aici se afla, sub lespezile bisericii, mormintele voievodale ale Sfantului Stefan cel Mare si ale familiei sale.

Cui ai recomanda sa viziteze Manastirea Putna?

As recomanda vizitarea acestui loc tuturor romanilor si in special celor din marile metropole, obositi de stresul si robotizarea vietii urbane. Tuturor celor care cauta o oaza de liniste si energie pozitiva. La Putna, isi vor delecta privirea cu peisaje de basm si isi vor incanta sufletul cu o energie spirituala greu de descris in cuvinte.

As recomanda tuturor tinerilor romani sa viziteze Putna, pentru ca aici vor redescoperi dragostea fata de virtutile, credinta si curajul stramosilor nostri. Se vor reintalni spiritual cu Sfantul si Marele Stefan, cu Daniil Sihastrul si vor intelege ca nicaieri in lume nu se vor putea identifica cu adevarat decat aici. Aici vor invata ca istoria a fost scrisa cu sange si sacrificii si ca pamantul pe care calcam a fost sfintit cu osemintele strabunilor.

Ce te-a impresionat cel mai mult la Manastirea Putna?

M-a impresionat frumusetea de basm a peisajului, cu dealurile line care inconjoara ca o fortareata manastirea, Livada de meri, intercalata cu tufe de trandafiri, care te intampina de bun-venit, de o parte si de alta a aleii pietruite care te conduce pana la usa bisericii.

Cerul de septembrie perfect albastru, culorile toamnei perfect imbinate, ca intr-un tablou perfect. Grandoarea arhitecturii, detaliile sculpturale, maiestria si amploarea bisericii. Atmosfera sacra si calda din interiorul bisericii, cu candelele aprinse pe mormintele domnitorului si familiei, cu pictura foarte reusita, cu minunata icoana a Maicii Domnului Facatoare de Minuni.

Frumusetea muzeului care adaposteste valori inestimabile pentru istoria si cultura noastra. Slujbele de dimineata si seara, inaltatoarele cantari psaltice care te fac sa uiti de toate grijile si supararile, inaltandu-te sufleteste. Dragostea de aproapele si blandetea cu care te intampina calugarii. Linistea si pacea unui loc incremenit in timp si spatiu.

Da cateva ponturi celor care doresc sa viziteze Manastirea Putna

Accesul spre manastirea Putna se face din localitatea Vicovu de Sus. Noi am fost cazati la hotelul manastirii, care ofera conditii bune si acolo am servit si masa, foarte buna si consistenta. In localitatea Vicovu se gasesc o multitudine de pensiuni. Nu ratati sa vizitati chilia unde a vietuit Daniil Sihastru si nici manastirea Sihastria Putnei, situate in imediata apropiere a Putnei.

Prin acest articol doresc şi eu să adaug un motiv la campania 499 de motive să fii turist în România organizată împreună cu agenţia de turism Turist Center. Împreună trebuie să promovăm frumuseţea ţării noastre România!

Numele meu este PAUN Roxana si aceasta este povestea pe care va recomand sa o votati!

Poze din Manastirea Putna

Agentia Turist Center

Realizat in colaborare cu: Agentia Turist Center

Turist Center este o agentie tour-operatoare care va ofera o gama larga de pachete turistice pe litoralul Marii Negre, in statiuni balneo-climaterice si la munte. 

Vezi ofertele noastre

 

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers