Manastirea Horaicioara, un loc din care nu-ti mai vine sa pleci

Manastirea Horaicioara, un loc din care nu-ti mai vine sa pleci
 
 
 

Manastirea Horaicioara recent a devenit de sine statatoare, fiindca pana nu demult apartinea de Manastirea Horaita. Istoricul acestei manastiri se gaseste oriunde pe internet. Cine ajunge acolo sus, in deal, nu-i mai vine sa plece. Apoi daca tot ajunge cineva pana acolo sa nu plece pana cand nu bea apa de la Izvorul Tamaduirii.

Ce anume are deosebit Manastirea Horaicioara?

Este asezata parca "PE-UN PICIOR DE PLAI,PE-O GURA DE RAI" si ca sa se ajunga acolo,se merge cel putin 400 m pe jos de la masina.Este situata si la aproximativ o mie de metri altitudine.la numai 17 km de Piatra Neamt, intr-un peisaj cum rar ne este dat sa vedem in lume,chiar unic as spune. Oricine ajunge acolo,ramane fara cuvinte. 

Cui ai recomanda sa viziteze Manastirea Horaicioara?

La toata lumea,indiferent de religie de varsta si de sex.Exista acolo o apa vie,cu adevarat de izvor,facatoare de minuni.Are si un gust dulce,pentru care mi-e teama ca in viitorul apropiat ar putea sa o cumpere cineva si sa o vanda pe bani,ceea ce ar fi un mare pacat,ca este DARUL lui Dumnezeu si acesta nu se vinde...

Ce te-a impresionat cel mai mult la Manastirea Horaicioara?

Peisajul,cu tot ceea ce il inconjoara,printre care si aerul curat.M-a impresionat pictura din interiorul bisericii din piatra,care s-a ridicat aici ciu mari sacrificii.De asemenea poiana in care este asezata manastirea nu are grad de comparatie cu nicio poiana din tara,mai ales ca de aici,la 10 minute de mers pe jos,pe o panta cu o inclinatie de 60 de grade,din varful ei,se descopera parca o noua lume.

Da cateva ponturi celor care doresc sa viziteze Manastirea Horaicioara

Din Piatra Neamt se poate ajunge cu autobuzul de POIANA,care vara merge pana la Manastirea Horaita,iar de acolo pe jos inca 3 km la deal.Cu masina se ajunge mai usor tot pe acest Traseu (Pt Neamt-Dobreni-Negresti-Horaita-Horaicioara), sau pe traseul Pt. Neamt-Almas-Bradu Botezat-Horaicioara,cu mentiunea ca se parcheaza la 400 m de manastire si de acolo se merge pe jos,la deal.

Prin acest articol doresc şi eu să adaug un motiv la campania 499 de motive să fii turist în România organizată împreună cu agenţia de turism Turist Center. Împreună trebuie să promovăm frumuseţea ţării noastre România!

Fii romantic 4 zile la Verona!

Fii romantic 4 zile la Verona!

3 nopţi cazare, mic dejun, zbor din Bucureşti
de la 175 Eur
vezi detalii »

Numele meu este Turcu Mihai si aceasta este povestea pe care va recomand sa o votati!

Poze din Manastirea Horaicioara

Agentia Turist Center

Realizat in colaborare cu: Agentia Turist Center

Turist Center este o agentie tour-operatoare care va ofera o gama larga de pachete turistice pe litoralul Marii Negre, in statiuni balneo-climaterice si la munte. 

Vezi ofertele noastre

 
Hai la mare în Valencia!

Hai la mare în Valencia!

3 nopţi cazare, mic dejun, zbor din Bucureşti şi Timişoara
de la 210 Eur
vezi detalii »
 

HappyMonday.ro - Impreuna calatorim mai mult

De 5 ani descoperim locuri minunate impreuna prin povestile de pe site. Dorim ca prin noul nostru proiect - HappyMonday.ro - sa te ajutam sa calatoresti mai mult si astfel sa descoperi mult mai multe locuri.
In fiecare zi de luni iti dam idei noi de calatorii la #tarifeWOW, pentru ca tu sa descoperi locuri noi. Saptamana aceasta iti propunem ofertele de mai jos. Care te tenteaza?

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Primeşti în fiecare săptămână cele mai noi articole direct pe e-mail.