Malta într-o săptămână: 10 atracții turistice pe care să le vizitezi

Malta într-o săptămână: 10 atracții turistice pe care să le vizitezi
 
 

O destinaţie turistică mai puţin populară, dar extrem de frumoasă este Malta. Această ţară mediteraneană este locaţia perfectă pentru o vacanţă de vis, presărată cu relaxare, aventuri şi explorare.

Malta este un arhipelag de insule, cu şase componente: Malta, Gozo, Comino, Cominotto, Filfla şi Sf. Paul. Toate acestea creează frumuseţi incredibile, cunoscute în lume pentru peisajele cu ape cristaline şi porturi naturale deosebite. În acest decor minunat, oamenii au construit încă din anul 4000 î.Hr. Astăzi, Malta este o ţară cu o arhitectură deosebită, cu influenţe puternic mediteraneene şi peisaje însorite. Dacă te hotărăşti să o vizitezi, iată atracţiile turistice din Malta pe care nu trebuie să le ratezi.

Malta city break

Fotografie preluata de pe pentasia.com. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Valletta

Valleta este capitala Maltei şi locul în care poţi găsi numeroase atracţii turistice. De aceea, trebuie inclusă obligatoriu pe lista ta. Aici trebuie să vizitezi Co-Catedrala Sfântul Ion, un important centru religios creştin păstrat încă din secolul XVI, care este dovada importanţei şi avuţiilor Cavalerilor Maltezi, soldaţii cu misiunea sfântă de a proteja Europa şi credinţa catolică de atacurile Imperiului Otoman. În centrul orașului Valletta poţi vizita şi Palatul Marelui Maestru al cavalerilor, o clădire superbă, acum folosită pentru diverse ceremonii şi activităţi festive. Cu excepţia părţii de clădire care găzduiește Parlamentul şi biroul preşedintelui Maltei, clădirea este deschisă turiştilor. Tot în Valletta, vizitează Teatrul Manoel, cea mai veche clădire de teatru din Europa, zona portuară din Valletta, poarta oraşului, Grădinile Barracca și Fortul Sf. Elmo.

Cazare în Valletta:

valletta
  • Apartament Paulos Valletta cu prețul de 401 lei pe noapte / cameră dublă. De aici mai sunt doar 300 de metri până la Grădinile Barrakka și Muzeul Național de Arheologie.

Valleta din Malta

Fotografie preluata de pe maltaholidays.co.uk . © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de auto

Insula Gozo

Deşi Insula Gozo este una destul de mică, te poţi delecta aici cu activităţi interesante fără a simţi trecerea timpului. 

Azure Window Fereastra Albastra din Malta

Fotografie preluata de pe funnydonia.com. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

În oraşul principal, Victoria, trebuie să vizitezi fortăreaţa Citadella. Aceasta este construită pe un deal, oferind privelişti minunate de la înălţime. Tot în Victoria mai poţi vizita Catedrala Gozo, Muzeul Catedralei, Armura Citadelei, Muzeul de Arheologie sau Vechea Închisoare.

În zona Xaghra vei putea vizita templele megalitice Ggantija, atracţii incluse pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO, datorită faptului că sunt cele mai vechi structuri din lume realizate de om, cu o vârstă aproximativă de 5.500 de ani. Structurile megalitice sunt chiar mai vechi decât cele de la Stonehenge sau piramidele din Egipt!

structurile megalitice

Fotografie preluata de pe visitgozo.com. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Cazare pe insula Gozo:

cazare victoria malta
  • Country Views Bed and Breakfast din Victoria cu prețul de 274 lei pe noapte / cameră dublă. Locația are multe facilități, toate incluse în acest preț, inclusiv accesul la piscină și micul dejun. Cazarea este la aproape 800 de metri de centrul orașului.

Templele preistorice Tarxien

Pe o suprafaţă întinsă, atât pe Insula Malta cat şi pe Insula Gozo, găsim ruine ale templelor preistorice Tarxien din epoca bronzului. De asemenea, incluse pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO, Templele Tarxien reprezintă o complex de trei temple alăturate. Arheologii au aflat că aceste temple au fost folosite pentru ritualuri de sacrificii, în urma săpăturilor efectuate în zonă. Prezenţa acestor ruine confirmă faptul că arhipelagul maltez a fost locuit încă din perioade demult apuse, mult mai vechi decât se credea anterior.

Templele preistorice Tarxien

Fotografie preluata de pe visionsofthepastblog.com. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Laguna Albastră din Insula Comino

Pentru cei ce preferă să se bălăcească şi să facă băi de soare, Insula Comino şi a ei Lagună Albastră este destinaţia malteză perfectă. Laguna Albastră este o "piscină" gigantică, situată între Insula Comino şi Insula Cominotto. Înconjurată de stânci şi grote, insula este o rezervaţie naturală şi un sanctuar pentru păsări. De aceea, ea este aproape neatinsă de om.

Laguna Albastra Insula Comino

Fotografie preluata de pe locationscout.net© Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Grota Albastră

Grota Albastră din Malta este o structură formată natural aproape identică celei din Insula Capri, Italia. Culorile apei se schimbă în Grota Albastră datorită numeroaselor substanţe din apă care reacţionează diferit la întâlnirea cu razele soarelui.Datorită acestei reacţii ale apei, te poţi bucura de privelişti cu nuanţe de albastru, verde şi chiar violet.

Blue Grotto

Fotografie preluata de pe surrealplaces.net. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Cazare în insula Capri:

bed and breakfast
  • B&B Il Tramonto cu prețul de 274 lei pe noapte / cameră dublă. Hotelul are multe facilități, toate incluse în acest preț mic, inclusiv micul dejun și accesul la piscină.

Plaja Golden Bay

Plaja Golden Bay este o plajă cu nisip fin situată în partea de nord-vest a insulei Malta. Pentru cei pasionaţi de lenevitul pe plajă, acesta este locul ideal de pierdut noţiunea timpului. Totuşi, datorită numărului redus de plaje, aceasta devine extrem de aglomerată. Dacă vei ajunge la ore târzii, riscul este să nu găseşti loc pentru prosopul tău.

plaja Golden Bay

Fotografie preluata de pe amodernwayfarer.com. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Mellieha

Mellieha este un mic orăşel din regiunea nordică a Maltei. Numele oraşului vine de la o traducere a cuvântului sare, datorită vechilor lacuri de sare, recoltate încă din perioada romanilor. Cu plajele de nisip extrem de frumoase, Mellieha este o destinaţie perfectă de relaxare. Ştiai că în secolul al XVI-lea oraşul a fost abandonat complet? Abia în secolul al XVII-lea s-au început lucrările de fortificare a cetăţii şi oraşelor de pe coastă. 

Mellieha Malta

Fotografie preluata de pe 1zoom.net. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Cazare în stațiunea Mellieha:

cazare Mellieha
  • Pergola Hotel & Spa**** cu prețul de 146 lei pe noapte / cameră dublă. Hotelul arată absolut de vis, iar restaurantul propriu este amenajat într-un mod unic și extrem de romantic, într-o grotă naturală.
  • Labranda Riviera Premium Resort & Spa**** cu prețul de 197 lei pe noapte / cameră dublă. Hotelul este unul luxos, de tip resort.

Oraşul medieval Mdina

Oraşul medieval Mdina este vechea capitală a Maltei. Deloc întâmplător, acesta este şi cel mai bine conservat oraş-cetate din lume. Cu o arhitectură de combinaţie medievală şi barocă, Mdina este o lume de basm cu alei înguste, palate vechi şi inspirație medievală. Vizitează aici Palatul Falson, Palatul de Piro și Catedrala Sf. Ion. Tot în Mdina, poți avea parte de Experienţa Mdina, o proiecţie 5D care spune istoria oraşului şi a cavalerilor. Experienţa este extrem de interesantă şi de educaţională!

Mdina oras vechi Malta

Fotografie preluata de pe sacalatorim.ro. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Satul Popeye

La o distanţă de doar câţiva kilometri de Mellieha, vei găsi Orăşelul Popeye. Acesta a fost construit ca platou de filmare al peliculei Popeye, în 1980. În zilele noastre este deschis publicului ca muzeu în aer liber destinat distracţiei întregii familii. Aici poţi merge la spectacole, în căsuţe frumos amenajate, toate inspirate de personajele Popeye, Olive Oyl, Bluto si Wimpy.

orasul Popeye

Fotografie preluata de pe whenonearth.net. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Ai vizitat aceste locuri minunate? Tu ce atracţii turistice mai ştii în Malta?


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers