Maldive, o simfonie de albastru

Maldive, o simfonie de albastru
 
 
 

Arhipelagul Insulelor Maldive este de departe cea mai frumoasă destinație a mea de până acum. Când spui Maldive, gândul te poartă la lagune turcoaz, insule pline de exotism, soare şi relaxare departe de murmurul neobosit al orașului şi de stresul cotidian.

Încă de la sosirea pe aeroportul din Male ești întâmpinat cu zâmbetul pe buze. Toată lumea este deschisă, amabilă, decisă parcă să te convingă că ai ajuns în paradis.

În Maldive, fiecare resort ocupă o întreaga insulă coraligenă, astfel că intimitatea oaspeților este peste tot o prioritate. Nu vă imaginați suprafețe vaste, ci insulițe mărginite de plaje cu nisip alb și scăldate în verdele pâlcurilor de cocotieri, bungalow-uri împrăștiate pe plaje sau răsfirate deasupra apelor liniștite ale lagunelor, leagăne confortabile de lemn, atârnate de palmieri și menite să răsfețe privitorii cu răsărituri şi apusuri spectaculoase sau chiar cu salturi neașteptate ale delfinilor, în larg. Dată fiind apropierea de Ecuator, apusul şi răsăritul sunt momente extrem de scurte, mai puţin de 30 minute, însă incredibilul culorilor compensează durata.

Maldive

Transferurile de la şi către aeroport se fac cu şalupa sau cu hidroavionul. Dacă eşti un împătimit al înălţimilor, atunci îndrăznesc să spun că odată ajuns în Maldive nu trebuie să ratezi o plimbare cu hidroavionul, care îţi va dezvălui impresionanta panoramă asupra arhipelagului, zugrăvită în infinite nuanţe de albastru. Scufundările, snorkeling-ul, plimbările cu barca cu carena de sticlă sau croazierele în apus sunt doar câteva dintre frumusețile pentru care aceste locuri au devenit celebre în întreaga lume. Chiar şi o excursie în larg, la pescuit, este o experienţă ce depăşeşte aşteptările.

Maldive

Maldive, un adevărat paradis exotic în Oceanul Indian

Diversitatea fascinantă a lumii acvatice si claritatea apei, puii de rechini de corali ajunşi foarte aproape de ţărm, miile de peştişori multicolori şi vegetaţia acvatică, grupurile de delfini jucându-se în larg, pisicile de mare ce par imperturbabile, toate persistă în memorie pentru mult timp după ce ai părăsit insulele.

Maldive

Resorturile se întrec în a veni în întâmpinarea dorinţelor şi aşteptărilor oaspeţilor oferind experienţe cât mai inedite, personalul este mereu zâmbitor şi amabil, serviciile ireproşabile. Fiecare insulă are mai multe restaurante, cu specific diferit, tocmai pentru a te bucura de preparate culinare variate. Spa-urile cu miros de frangipani şi esențe exotice sunt adevărate oaze de răsfăţ şi relaxare, serviciile fiind, şi aici, la superlativ şi completând natura atât de generoasă.

4 zile de aventuri scandinave în Oslo

4 zile de aventuri scandinave în Oslo

3 nopţi cazare, zbor din Bucureşti
de la 205 Eur
vezi detalii »

Citește și: Cele mai luxoase staţiuni din Maldive

Indiferent dacă eşti în luna de miere, îţi doreşti o vacanţă de familie sau doar o evadare din cotidian, Maldive înseamnă răsfăţul suprem, relaxarea de care ai nevoie pentru a te redescoperi pe sine şi persoana iubită.

Fii romantic 4 zile la Verona!

Fii romantic 4 zile la Verona!

3 nopţi cazare, mic dejun, zbor din Bucureşti
de la 175 Eur
vezi detalii »
 

HappyMonday.ro - Impreuna calatorim mai mult

De 5 ani descoperim locuri minunate impreuna prin povestile de pe site. Dorim ca prin noul nostru proiect - HappyMonday.ro - sa te ajutam sa calatoresti mai mult si astfel sa descoperi mult mai multe locuri.
In fiecare zi de luni iti dam idei noi de calatorii la #tarifeWOW, pentru ca tu sa descoperi locuri noi. Saptamana aceasta iti propunem ofertele de mai jos. Care te tenteaza?

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Primeşti în fiecare săptămână cele mai noi articole direct pe e-mail.