Locuri speciale în România: Cetatea Făgăraşului

Locuri speciale în România: Cetatea Făgăraşului
 
 
 

O altă minunăţie de la noi din ţară este Cetatea Făgăraşului. Trecută cu vederea de mulţi, aceasta a ieşit recent din anonimat după ce The Huffington Post Travel a clasat-o pe locul 2 în topul celor mai frumoase castele din lume, după Castelul Neuschwanstein din Germania.

Despre Cetatea Făgăraşului

Cetatea Făgăraşului

La ora actuală, cetatea este considerată a fi una dintre cele mai mari şi mai bine conservate cetăţi feudale din Europa.

Construirea cetăţii a început în 1310 pe locul unei vechi fortificaţii de pământ şi lemn datând din secolul VII. Zidurile cetăţii sunt martorii a peste şapte veacuri de istorie şi întâmplări dramatice. Cetatea a fost pe rând: fortificaţie de apărare a sud-estului Transilvaniei împotriva atacurilor otomane şi tătare; capitala principatului Transilvania în timpul lui Mihai Viteazul; cazarmă şi închisoare militară sub stăpânire habsburgică; sediu al Episcopiei Române Unite cu Roma (greco-catolică) în sec. XVIII şi închisoare pentru deţinuţi politici în timpul regimului comunist. În 1965, cetatea a fost renovată şi amenajată ca muzeu.

Vizită la Cetatea Făgăraşului

Cetatea Făgăraşului

Fii romantic 4 zile la Verona!

Fii romantic 4 zile la Verona!

3 nopţi cazare, mic dejun, zbor din Bucureşti
de la 175 Eur
vezi detalii »
Întâmpină primăvara la Mediterana, în Sardinia!

Întâmpină primăvara la Mediterana, în Sardinia!

3 nopţi cazare, zbor din Bucureşti
de la 155 Eur
vezi detalii »

Am ajuns la Făgăraş în drumul nostru spre Braşov. Cetatea am găsit-o tare uşor, chiar în inima oraşului. Maşina am lăsat-o în parcarea gratuită din faţă şi ne-am îndreptat spre intrare.

Noi am avut mare noroc, deoarece am ajuns după ora 18, iar ultima intrare este cu aprox. o ora înainte de închidere. Pentru a evita emoţii şi dezamăgiri ulterioare este bine să consultaţi orarul de vizitare din timp. Taxa de intrare: 15 lei - adulţi, 7 lei - copii şi studenţi. În preţul biletului este inclus şi accesul în muzeul din cetate şi primiţi şi un ghid de vizitare cu planul cetăţii, pe care l-am găsit foarte util.

Între zidurile cetăţii vă puteţi plimba prin curţile interioară şi extrioară, care sunt tare drăguţ amenajate. Totodată puteţi urca pe zidurile exterioare de unde vă puteţi bucura de o privelişte frumoasă atât asupra interiorului, cât şi a exteriorului cetăţii.

Deşi lucrările exterioare de restaurare nu sunt terminate, acestea continuă şi par promiţătoare. Probabil în scurt timp această destinaţie va deveni una dintre cele mai populare de la noi din ţară.

După ce ieşiţi din cetate vă puteţi plimba pe malul canalui, puteţi hrăni lebedele, vă puteţi plimba cu hidrobicicleta sau puteţi face cumpărături la căsuţele de lemn cu produse care mai de care mai îmbietoare.

Muzeul Ţării Făgăraşului "Valer Literat"

Muzeul Ţării Făgăraşului

Muzeul din cetate poartă numele celui care a început înfiinţarea lui în 1923. De profil mixt (istorie, etnografie, artă), muzeul pune la dispoziţie vizitarea a aprox 18 încăperi care prezintă diverse colecţii: arheologie, arme, numismatică, cahle, carte veche, documente, lapidarium, glăjărie, artă decorativă şi plastică, ceramică populară, port popular, ţesături, obiceiuri, icoane pe sticlă, arta lemnului, meşteşuguri…

La intrarea în muzeu există botoşei de unică folosinţă ce sunt puşi la dispoziţia vizitatorilor. Totodată, aproape în fiecare încăpere sunt ghizi care aşteaptă să răspundă cu plăcere întrebărilor curioşilor. Ce m-a surprins tare plăcut a fost existenţa explicaţiilor în română, engleză şi franceză.

 

Cetatea Făgăraşului este alegerea optimă pentru toate vârstele. Fie ca vreţi să cunoaşteţi mai multe despre istoria acestui loc sau doar să petreceţi o zi relaxantă plimbându-vă printre pereţii acesteia, vă asigur că nu veţi fi dezamăgiţi!

   

Descoperă şi alte locuri speciale din România: Vulcanii noroioşi!

Explorează Budapesta în 4 zile!

Explorează Budapesta în 4 zile!

3 nopţi cazare, mic dejun, zbor din Bucureşti
de la 140 Eur
vezi detalii »
 

HappyMonday.ro - Impreuna calatorim mai mult

De 5 ani descoperim locuri minunate impreuna prin povestile de pe site. Dorim ca prin noul nostru proiect - HappyMonday.ro - sa te ajutam sa calatoresti mai mult si astfel sa descoperi mult mai multe locuri.
In fiecare zi de luni iti dam idei noi de calatorii la #tarifeWOW, pentru ca tu sa descoperi locuri noi. Saptamana aceasta iti propunem ofertele de mai jos. Care te tenteaza?

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Primeşti în fiecare săptămână cele mai noi articole direct pe e-mail.