Locuri speciale în România: Cascada şi Canionul 7 scări

Locuri speciale în România: Cascada şi Canionul 7 scări
 
 

Astă-vară, nu departe de arhicunoscuta Valea Prahovei, am găsit un loc unic în România, accesibil tuturor. Dacă v-aţi săturat de agitaţia staţiunilor şi aveţi nevoie să vedeţi şi altceva, Cascada şi Canionul 7 scări sunt alegerea perfectă!

Drumul spre Cascada şi Canionul 7 scări

Drumul spre Cascada şi Canionul 7 scări

Accesul spre cascadă şi canion se face din localitatea Timişul de Jos, situată la aproximativ 10 km de Braşov. După ce intraţi în localitate şi ajungeţi în dreptul Hanului Dâmbul Morii, viraţi dreapta. Accesul autoturismelor este permis până în dreptul barierei, unde puteţi lăsa maşina. Aici veţi găsi şi panouri de informare despre zonă şi despre traseele montane din Masivul Piatra Mare.

Noi am ajuns seara şi am campat într-o poieniţă din apropiere unde mai erau câteva corturi. Dimineaţa am pornit la drum. Traseul spre Cascada şi Canionul 7 scări (marcaj bandă galbenă) este unul uşor, iar durata este în jur de 45 minute, maxim o oră. Traseul a fost redeschis anul trecut, după ce a fost modernizat. Într-adevăr sunt multe locuri de popas drăguţ amenajate, podeţe, marcaje la tot pasul şi chiar s-a amenajat o tiroliană. Din păcate tiroliana nu a fost dată în folosinţă când am fost noi, dar voi sigur vă veţi putea bucura de ea.

Cascada şi Canionul 7 scări

Cascada şi Canionul 7 scări

Am ajuns la Cabana 7 scări, iar după ce am plătit biletul de acces şi am ascultat sfaturile salvamontiştilor, ne-am îndreptat nerăbdători spre prima scară.

Preţ bilet acces: 10 lei adulţi; 5 lei copii. Pe vreme nefavorabilă accesul nu este permis, de aceea consultaţi orarul de vizitare în prealabil.

Canionul 7 scări are o lungime totală de 160 m şi o diferenţă de nivel de 58 m. Acesta este format din 7 trepte situate la diverse înălţimi pe care pârâul Şapte scări şi-a format cursul şi care formează o impresionantă serie de cascade. Pentru a trece prin canion, au fost amenajate în total 7 scări metalice şi numeroase pasarele. Cea mai lungă scară are în jur de 15 m şi oferă o privelişte spectaculoasă. Străbaterea canionului durează în jur de 30 minute, iar pentru a evita accidentarea, e necesar să aveţi încălţări adecvate de munte.

Ne-am întors la Cabana 7 scări pe un traseu ocolitor. Aici ne-am încărcat bateriile dând iama la micul bufet, iar după ce am cumpărat câteva suveniruri am coborât încet spre maşină. Pe drum am întâlnit un număr considerabil de turişti, dintre care mulţi străini, ceea ce m-a bucurat nespus.

Canionul 7 scări este unul dintre cele mai surprinzătoare locuri pe care care am avut ocazia să le văd la noi în ţară. Dacă vă place natura, cu siguranţă veţi aprecia frumuseţea acestui loc frumos amenajat!


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers