Locuri romantice din România în care să evadezi alături de jumătatea ta

Locuri romantice din România în care să evadezi alături de jumătatea ta
 
 

Pentru foarte multă lume romantismul este sinonim cu un sejur la Paris. În capitala Franţei respiri romantism prin toţi pori. Eu îmi permit să contrazic această teorie, deoarece romantismul este o stare de spirit şi înseamnă un buchet de clipe trăite în locuri de poveste, alături de persoana potrivită. Romantismul nu ţine cont de graniţe, limbă, monumente dedicate iubirii sau sortimente de vinuri scumpe.

Ne aflăm probabil în cea mai romantică lună din an. În aer pluteşte dragostea, iar un sejur romantic întregeşte acest tablou al iubirii şi tocmai de aceea am întocmit o listă cu locuri romantice din România, numai bune pentru relaxare, deconectare şi multă, multă dragoste.

Tg Jiu, judeţul Gorj

În Tg Jiu, ansamblul monumental realizat de Constantin Brâncuşi este unul dintre cele mai romantice locuri din România. Nu cred să fie cuplu de îndrăgostiţi care, ajunşi sub bolta Porţii Sărutului, să nu se fi îmbrăţişat şi sărutat. Ansamblul monumental a fost realizat de marele sculptor român în memoria eroilor români căzuţi pe fronturi în timpul Primului Război Mondial, dar dintre toate piesele, Poarta Sărutului inspiră dorinţa de tandreţe şi iubire. După ce ţi-ai strâns jumătatea în braţe sub bolta acestui monument, declară-i iubirea infinită în timp ce îţi înalţi privirea spre Coloana Infinitului.

Poarta sarutului

Fotografie realizată de Sorin Golumbeanu. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Sighişoara, judeţul Mureş

Pe străzile înguste ale oraşului Sighişoara simţi cum povestea voastră de dragoste prinde conotaţii medievale. Arhitectura specifică secolului al XIV-lea te poartă pe aripi de poveste în vremurile cu domniţe şi cavaleri. Sighişoara este un loc de mare încărcătură spirituală, istorică şi emoţională, iar decorul este ideal pentru un sejur romantic alături de persoana iubită. Să descoperi această fascinantă destinaţie, la pas, ţinându-ţi iubitul sau iubita de mână poate fi cel mai romantic mod de a sărbători iubirea.

Sighisoara

Strada Sforii, Braşov, judeţul Braşov

Dacă până acum am vorbit de locuri romantice din România, completez lista cu o stradă romantică. Şi nu este vorba despre orice stradă ci de cea mai spectaculoasă din ţară, şi poate chiar din Europa, datorită dimensiunilor sale reduse. Ai ghicit, este vorba despre strada Sforii din Braşov. Dimensiunile sale sunt extrem de reduse, strada având puţin peste un metru lăţime. Strada Sforii a fost construită ca spaţiu de trecere pentru pompieri, dar şi-a câştigat repede renumele de stradă boemă. Până la urmă este un loc perfect în care te poţi ascunde cu jumătatea ta pentru un sărut pasional şi o îmbrăţişare fierbinte.

Strada Sforii

Muzeul Cofetăriei, Arad, judeţul Arad

Ştiai că şi prăjiturile au un muzeu al lor? Este probabil cel mai dulce loc care spune istoria preparatelor servite la desert. Muzeul Cofetăriei din Arad a fost amenajat la iniţiativa unui cofetar cu state vechi, Ioan Gui. În gospodăria sa, maestrul cofetar a amenajat încăperi în care pot fi admirate utilaje şi ustensile pentru prelucrarea dulciurilor. Poate fi ceva mai romantic ca povestea ciocolatei şi a toppingului de caramel?

Muzeul cofetariei

Fotografie preluata de pe www.facebook.com. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Tunelul Dragostei, judeţul Caraş Severin

Doi fotografi amatori aflaţi în căutarea unor locuri de o frumuseţe răpitoare au descoperit din greşală cel mai romantic loc din România. La prima vedere poate părea banal. O veche cale ferată care odinioară deservea ruta Caransebeş-Băuţar. Dar peisajul e de poveste, indiferent de sezon. De-a lungul drumului de fier, copacii bătrâni se îmbrăţişează, creând astfel imaginea romantică a unui tunel similar cu cel din Ucraina. Este locul preferat pentru multe cupluri care îşi realizează aici pozele de nuntă.

tunelul dragostei

Telegondola din Piatra Neamţ, judeţul Neamţ

Dacă în Cetatea Dogilor îndrăgostiţii se plimbă cu gondola pe canalele oraşului, în Piatra Neamţ alternativa este plimbarea cu telegondola, către cele mai pitoreşti culmi ale zonei. Punctul de plecare se află lângă gară, iar punctul de final se află pe Dealul Cozla, în mijlocul naturii. Telegondola se deplasează lin, ceea ce lasă loc pentru admirat priveliştea panoramică a oraşului.

telegondola piatra neamt

Tu ce alte locuri romantice din România ai adăuga pe listă?


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers