Locuri pe care nu le putem vizita chiar dacă am vrea

Locuri pe care nu le putem vizita chiar dacă am vrea
 
 

Lumea este plină de locuri secrete şi misterioase, despre care fie nu ştim nimic, fie ştim de existenţa lor, dar nu le putem vizita. Pentru că tuturor ne place să citim şi să ne documentăm despre locuri oculte sau interzise, m-am gândit să vă prezint topul meu cu cele mai interesante astfel de locuri, imposibil de vizitat.

Mezhgorye, Rusia

Mezhgorye, Rusia

Este un oraş închis în Rusia, înfiinţat în 1979, despre care se crede că gazduieşte oameni ce lucrează la baza secretă de pe muntele Yamantaw. Muntele Yamantaw are 1,640 metri şi este cel mai înalt din sudul Munţilor Urali.

Munţii Yamantaw şi Kosvinsky sunt consideraţi cele mai mari ascunzători de baze nucelare secrete. Sateliţii americani au observat activităţi masive de excavare relativ recentă, la sfârşitul anilor 90, în timpul guvernării pro-vestice a lui Boris Yeltsin, de după căderea URSS. Două garnizoane (Beloretsk-15 şi Beloretsk-16) au fost construite deasupra bazei.

Repetatele întrebări ale americanilor au primit răspunsuri diferite de la guvernul rus: fie că este un sit minier, depozit pentru comorile naţionale, depozit de hrană sau buncăr pentru lideri în caz de război nuclear etc.

Disneyland

Club 33 Disneyland

Contrar a ceea ce se ştie despre parcul de distracţii Disneyland, acesta are licenţa pentru vânzarea băuturilor alcoolice, care este folosită atunci când este închis publicului larg, adică... pentru petreceri private. Cu toate acestea există un loc aici care este deschis oricând şi vinde băuturi alcolice. Se numeşte Club 33 şi este privat, fiind localizat chiar în mijlocul secţiunii Pieţei New Orleans.

Metro 2 în Moscova

Metro 2 în Moscova

În Rusia există un sistem de metrou care merge în paralel cu linia publică. Se presupune că a fost construit în timpul lui Stalin şi ar fi primit numele de cod D-6 de la KGB. Jurnaliştii ruşi nu au reuşit nici să confirme, nici să infirme existenţa acestei linii când au cerut informaţii la Seviciul de Securitate al Federaţiei Ruse, respectiv la administraţia serviciului de metrou. Se zvoneşte că linia ar fi mult mai lungă decât sistemul civil, că ar avea 4 linii şi că s-ar afla la 200 metri adâncime.

Camera 39 sau Biroul 39, Coreea de Nord

Camera 39 sau Biroul 39

Este una dintre cele mai secrete organizaţii din Coreea de Nord, care are ca scop obţinerea de valută pentru Kim Jong-il. Preşedintele comisiei de Apărare Naţională al Coreei de Nord a înfiinţat instituţia la sfârşitul anilor 70. Se spune că ar fi principalul pilon al aşa numitei "economii de curte", centrată în jurul familiei dinastice Kim. Nu se ştie de unde a apărut numele. Se cunosc foarte puţine despre organizaţie, din cauza secretelor ce o înconjoară, dar se speculează că se foloseşte de nişte conturi din bănci chineze şi elveţiene pentru a contraface şi spăla bani şi alte tranzacţii ilegale.

Marele Templu de la Ise, Japonia

Marele Templu de la Ise, Japonia

Este situat în Japonia şi este compus din 100 de temple. Este dedicat zeiţei soarelui Amaterasu şi se presupune că găzduieşte cel mai important obiect din istoria imperială a Japoniei - Naiku, oglinda mitologică care a ajuns în mâinile împăraţilor.

Templul este demolat şi reconstruit la fiecare 20 de ani, în conformitate cu tradiţia sintoistă a morţii şi renaşterii, următoarea reconstrucţie fiind în anul anul acesta (2013). Aceasta este una dintre cele mai puţin probabile locuri ce ar putea fi vizitate, pentru că singurii care intră aici sunt preotul sau preoteasa şi aceştia sunt membrii ai familiei imperiale japoneze.

RAF Menwith Hill

RAF Menwith Hill

Este o bază militară britanică care are legături cu sistemul spion global ECHELON. Situl conţine o baze de control atât la sol, cât şi a sateliţilor şi este un centru de interceptare de comunicaţii şi sisteme de avertizare rachete, fiind descris ca cel mai mare sit de supraveghere electronică din lume. Situl este o bază la sol pentru mulţi sateliţi operaţi de US National Reconnaissance Office, din partea US National Security Agency.


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers