Locuri inedite în care să stai cu cortul

Locuri inedite în care să stai cu cortul
 
 

Farmecul unui cort este faptul că poate fi amplasat oriunde în lume. Este relativ ușor de montat, ieftin și te aduce fix în mijlocul naturii. Singura problemă este că nu toată lumea preferă viața “simplă” de la ușa cortului. Cei care își doresc o experiență mai confortabilă în natură există zone de campare de lux.

Cunoscute și sub numele de “glamping”, aceste locuri de campare au apărut în diferite colțuri ale lumii în urmă cu un deceniu și au transformat industria statului la cort. Acum turiștii care aleg acest tip de cazare, pot petrece noapte sub cerul înstelat, bucurându-se de facilitățile unui hotel de patru stele. Iată câteva locații inedite în care să stai cu cortul.

Campare pe stânci în Peru

Campare pe stânci în Peru

Fotografie preluata de pe adventure-life.com. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Valea Sacră este cunoscută drept unul dintre cele mai bune locuri pentru drumeții din lume, iar zona a câștigat notorietate și pentru locurile de campare suspendate peste stânci. Cunoscut drept singurul hotel de “un milion e stele”, capsulele din sticlă de la Skylodge Adventure Suites sunt suspendate la peste 120m oferind musafirilor panorame incredibile peste coastele Anzilor Cordilieri și a râurilor ce le străbat. Aceste clădiri din sticlă costă aproximativ 1.000 de dolari pe noapte și au patru paturi, o zonă pentru luat masa și o baie… semi-privată, din moment ce se află într-o clădire din sticlă.

Campare pe acoperișuri în Melbourne

Campare pe acoperișuri în Melbourne

Fotografie preluata de pe Facebook. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Hotelul St. Jerome din Melbourne s-a specializat în locuri de cazare unice, care nu se află în interior. Musafirii pot alege din cele 21 de corturi de lux amplasate pe acoperiș. Fiecare cort are un pat dublu, un iPad cu o varietate de filme și seriale și o panoramă incredibilă de 360 de grade a orașului australian.

Campare în biserici în Anglia

Campare în biserici în Anglia

Fotografie preluata de pe champing.co.uk. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Pusă la punct de fundația Churches Conservation Trust din Anglia, această modalitate de campare oferă musafirilor acces exclusiv la cele mai vechi biserici engleze, în perioada mai-septembrie, iar banii adunați sunt folosiți la reabilitarea acestor bijuterii arhitectonice. În schimb, vizitatorii sunt încurajați să exploreze în liniște bisericile și să doarmă în incinta lor.

Campare în interior, pentru copii

Campare în interior, pentru copii

Fotografie preluata de pe travelandleisure.com. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Dacă ești interesant de ideea unei vacanțe la cort, dar copii tăi nu sunt prea încântați să renunțe la facilitățile unui hotel obișnuit, camparea în interior este un trend inițiat de hotelurile de lux pentru a atrage familiile cu copii. Astfel, cei mici au parte de experiența cortului, inclusiv cu mâncarea și distracția specifică, fără a fi nevoiți să pășească în natură. Nici nu este necesar să-și aduci sacul de dormit. Majoritatea hotelurilor oferă paturi.

Campare în copaci în Germania

Campare în copaci în Germania

Fotografie preluata de pe knockoutmag.com. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Baldachinele sclipitoare ce împânzesc copacii din stațiunea montană Waldseilgarten par să fie desprinse din piesa ”Peter Pan”. Aflată în inima Alpilor germani, acest camping le oferă musafirilor un loc unic de unde să admire una dintre cele mai frumoase panorame, dar și ocazia de a-și vedea îndeplinite fanteziile din copilărie. Singura modalitate de a ajunge la aceste baldachine este urcând pe o funie și toate corturile translucide sunt agățate de crengile copacilor. Dacă înălțimea nu te sperie, atunci nici prețul nu o va face. O noapte în acest loc mirific este mai putin de 300 de euro.

Tu în care dintre aceste locuri inedite ai vrea sa-ți petreci vacanța?


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers