Locuri incredibile: Yosemite National Park, California

Locuri incredibile: Yosemite National Park, California
 
 
 

Nu degeaba parcurile naţionale ale lumii au un statut special. Frumuseţea lor naturală, minunile pe care le poţi vedea în interiorul lor sunt întotdeauna unice. Parcurile naţionale din Statele Unite ale Americii se numără probabil printre cele mai spectaculoase, deoarece ascund adevărate monumente naturale demne de toată admiraţia. Unul dintre acestea este Yosemite National Park din California.

Yosemite National Park, California

Yosemite National Park, California

Sursa

Parcul naţional californian este unul la care trebuie să ajungi. Cu o suprafaţă de peste 3000 km², acesta ascunde o sumedenie de bogăţii. Nu este de mirare că numărul anual de vizitatori trece de 3 milioane. În anul 1984, parcul a fost desemnat şi monument UNESCO, datorită biodiversităţii unice, a reliefului stâncos spectaculos şi nu numai. 20% din speciile de plante întâlnite în statul California se regăsesc în acest parc, dintre care 160 sunt specii rare; acestora li se alătură formaţiuni geologice şi soluri deosebite.

Principalele activităţi de care se pot bucura turiştii în Yosemite National Park sunt legate de admirarea naturii. Drumeţiile se fac în mare parte pe jos, din cauza terenului natural, neamenajat, însă anumite zone sunt accesibile şi cu maşina sau chiar şi pe timp de noapte, pentru cei care vor să admire cerul plin de stele, aşa cum arată el departe de poluarea din marile oraşe. Plimbările cu bicicleta şi căţărările sunt alte metode de petrecere a timpului liber în parc.

Yosemite Valley

Yosemite Valley

Sursa

Cea mai vizitată zona a parcului este Yosemite Valley. Lungă de 13 km, aceasta este înconjurată de stânci spectaculoase din granit, unele dintre ele purtând nume speciale şi fiind recunoscute uşor, precum El Capitan sau Half Dome. De-a lungul Râului Merced, care străbate valea, turiştii mai pot admira o mulţime de alte frumuseţi naturale, cum ar fi: Sentinel Rock, Steller’s Jay, Mist Trail şi aşa mai departe.

Cascada Yosemite

Cascada Yosemite este unul dintre cele mai cunoscute simboluri ale acestui parc naţional. Aflată în valea cu acelaşi nume, este cea mai înaltă cascadă din America de Nord, cu o cădere de 739 m, în trei trepte... însă pozele vorbesc de la sine!

Fii romantic 4 zile la Verona!

Fii romantic 4 zile la Verona!

3 nopţi cazare, mic dejun, zbor din Bucureşti
de la 175 Eur
vezi detalii »

Poze deosebite de la Cascada Yosemite

Ţi-ar plăcea să ajungi într-un asemenea loc?

4 zile însorite la Atena

4 zile însorite la Atena

3 nopți de cazare, mic dejun, zbor din București
de la 180 Eur
vezi detalii »

   

Descoperă şi alte locuri incredibile din lume: Karijini National Park din Australia şi Torres del Paine, Chile! Vezi lista cu toate locurile incredibile din lume!

Explorează Budapesta în 4 zile!

Explorează Budapesta în 4 zile!

3 nopţi cazare, mic dejun, zbor din Bucureşti
de la 140 Eur
vezi detalii »
 

HappyMonday.ro - Impreuna calatorim mai mult

De 5 ani descoperim locuri minunate impreuna prin povestile de pe site. Dorim ca prin noul nostru proiect - HappyMonday.ro - sa te ajutam sa calatoresti mai mult si astfel sa descoperi mult mai multe locuri.
In fiecare zi de luni iti dam idei noi de calatorii la #tarifeWOW, pentru ca tu sa descoperi locuri noi. Saptamana aceasta iti propunem ofertele de mai jos. Care te tenteaza?

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Primeşti în fiecare săptămână cele mai noi articole direct pe e-mail.