Locuri incredibile: Valea Wachau, Austria

Locuri incredibile: Valea Wachau, Austria
 
 

Dacă vrei să descoperi unul dintre cele mai frumoase locuri din Europa, atunci trebuie să faci o vizită pe Valea Wachau, din Austria. Aici o să ai parte de un peisaj extraordinar, dar și de o mulțime de atracții turistice interesante, care cu siguranță o să te impresioneze.

Ce trebuie să știi despre Valea Wachau

Valea Wachau, care se întinde pe o lungime de aproximativ 40 de km, se află pe drumul Dunării către Viena, aceasta numărându-se printre cele mai apreciate atracții turistice din Austria. Zona atrage vizitatori din toată lumea, oferind obiective pentru toate gusturile. Cei care iubesc natura se pot bucura de peisajul pitoresc, în timp ce, pentru cei care vor să cunoască mai bine zona, aici există o mulțime de castele și mânăstiri care se pot vizita. De asemenea, Valea Wachau este cunoscută pentru vinurile excelente.

În decembrie 2000, acest loc superb a fost introdus în Patrimoniul Internațional al UNESCO.

Valea Wachau

Fotografie preluată de pe viennacitytours.com. © Toate drepturile aparțin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Unde se află Valea Wachau

Dacă ești curios să vizitezi Valea Wachau poți să călătorești din Viena, cu mașina, având în față un drum de aproximativ o oră și 20 de minute (89 km). De asemenea, există și varianta de a merge cu trenul, însă atunci călătoria va dura puțin peste două ore.

Valwa Wachau este situată între orașele Melk și Krems.

Harta Valea Wachau

Ce să vizitezi în Valea Wachau

Considerată una dintre cele mai importante atracții turistice din Austria, Valea Wachau are o ofertă extrem de bogată pentru turiști.

Probabil cel mai popular obiectiv turistic din zonă este orașul Durnstein și Castelul Durnstein, acolo unde Regele Richard I al Angliei a fost ținut captiv de către Leopold al V-lea, Ducele Austriei.

Durnstein

Fotografie preluată de pe Depositphotos. © Toate drepturile aparțin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

În zonă există însă multe alte atracții bogate în istorie precum Mânăstirea Melk, din orașul cu același nume. Aceasta a fost construită în secolul XVIII și a supraviețuit războaielor care au avut loc de-a lungul timpului. Decorul baroc din interior și din exterior este cu totul special. De asemenea, mânăstirea are o bibliotecă impresionantă unde se găsesc mii de manuscrise. În Melk te mai poți bucura de arhitectura frumoasă din oraș, dar și de centrul vechi, Castelul Schallaburg sau Castelul Shonbuhel. La aproximativ 18 km de oraș o să descoperi și frumoasele ruine ale Castelului Aggstein.

O localitate le fel de plină de șarm este și Krems, considerată unul dintre cele mai bine păstrate orașe din Europa. Aici o să te poți plimba în voie pe străduțele medievale. Arhitectura minunată te va cucerii cu siguranță, elementele vechi și cele noi îmbinându-se perfect.

Atunci când ajungi pe Valea Wachau merită să faci o călătorie și în sătucul Willendorf. Ce face acest loc special? Aici a fost găsită cea mai veche sculptură europeană, respectiv Venus din Willendorf. Aceasta datează de aproximativ 28.000 de ani. În sat există un muzeu dedicat poveștii acesteia, însă piesa în sine este expusă la Muzeul Istoriei Naturale din Viena.

Valea Wachau

Fotografie preluată de pe Depositphotos. © Toate drepturile aparțin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Valea Wachau este un loc excelent și pentru cei care iubesc natura și exercițiile în aer liber. Dacă te numeri printre aceste persoane te vei putea bucura de frumusețea zonei de pe bicicletă. Poți închiria un vehicul pe două roți pentru a explora acest loc incredibil, pe traseele de bicicletă bine marcate.

Nu în ultimul rând, Valea Wachau este una dintre cele mai căutate atracții turistice din Austria și datorită vinului de renume mondial care este produs aici. Dacă îți plac băuturile fine te poți bucura de o degustare pe cinste.

Locuri de cazare pe Valea Wachau

Dacă te-am făcut curios și vrei să explorezi și tu minunata Vale Wachau, iată ce locuri de cazare pitorești îți propunem:

Austria

Fotografie preluată de pe Depositphotos. © Toate drepturile aparțin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Tu ai vizitat Valea Wachau? Povestește-ne experiența ta!


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers