Locuri incredibile: satul Fucking, Austria

Locuri incredibile: satul Fucking, Austria
 
 

Ce este atât de incredibil aici? Păi, eu zic să începem cu numele! Laughing Da, satul Fucking chiar există şi se află în Austria, la 4 km de graniţa cu Germania. Devenit rapid o atracţie turistică doar pentru semnele cu numele localităţii, satul cu nume haios pentru cunoscătorii de limba engleză a câştigat o deosebită popularitate.

Viaţa satului Fucking

Fucking, AustriaSursa

Populaţia de 104 locuitori a satului Fucking este foarte rar deranjată de evenimente nefericite. Singura problemă frecventă este dată de faptul că turiştii cuprinşi de entuziasmul numelui localităţii şi-au făcut un obicei din a fura semnele de la intrarea în localitate! Smile

Din acest motiv, în anul 2004, s-a propus schimbarea numelui localităţii, după ce, într-o singură noapte, toate cele 4 semne au fost furate. Acest eveniment a dat o lovitură bugetului local al micuţei comunităţi, dat fiind faptul că înlocuirea semnelor a costat 1.200 euro. Chiar şi aşa, locuitorii au votat pentru tradiţiile lor şi numele a rămas la fel, în ciuda semnificaţiei sale din limba engleză.

Turismul în Fucking, Austria

Fucking, AustriaSursa

Turismul nu a fost exploatat extraordinar pentru acest sat cu nume haios, deoarece singurul motiv pentru care acesta este vizitat sunt plăcuţele cu numele satului. Chiar şi aşa, unul dintre rezidenţi a încercat o afacere cu tricouri cu mesaje haioase (de exemplu: "I Love Fucking in Austria"), dar afacerea sa a fost închisă rapid după reacţia comunităţii locale. Iar în anul 2009, localitatea a organizat un festival intitulat Festival of the F**k Bands, în care toate formaţiile aveau cuvântul în sine în denumire. Laughing

Noul primar, Franz Meindl, nu apreciază însă tipul de turism atras de localitatea pe care o administrează, deoarece pentru locuitori nu este deloc amuzant numele satului. De asemenea, acesta a anunţat că va instala camere de filmat în apropiere semnelor de la intrările în Fucking.

Ce zici? Ai face o poză la intrarea în satul Fucking?

    

Descoperă și alte locuri incredibile din lume: Torres del Paine, Chile și Plaja Roşie din Panjin, ChinaVezi lista cu toate locurile incredibile din lume!


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers