Locuri incredibile: satul din China cucerit de natură

Locuri incredibile: satul din China cucerit de natură
 
 

Vă mai spuneam în urmă cu ceva vreme despre locuri în care natura revendică ceea ce omul abandonează şi cum se nasc proiectele frumoase de încurajare a naturii, cum este casa din Detroit îmbrăcată în flori. Acesta nu este singurul loc din lume unde natura îşi face de cap. Un sat întreg din China a devenit locul unor fotografii deosebite, după ce a fost îmbrăcat în întregime într-un covor verde.

Arhipelagul pescarilor – Shengsi

Arhipelagul Shengsi se află pe Fluviul Yangtze şi include 394 insule, dintre care doar 18 sunt locuibile. Faptul că sunt locuibile nu înseamnă că au şi o populaţie permanentă. De fapt, multe dintre aceste insule sunt vizitate în trecere doar de pescari.

Frumoasa regiune subtropicală are o mulţime de bariere de corali, plaje şi insule deosebite, de care turiştii s-ar bucura cu siguranţă. Pescarii sunt cei care cunosc cel mai bine aceste locuri, aici ajungând 100 000 de pescari în fiecare iarnă în căutare de peşte proaspăt.

Sat abandonat din China

Sat abandonat din China

Satul pescăresc abandonat de pe Insula Shengshan

Aşa a fost descoperit şi satul pescăresc de pe una dintre insule. Ca activitate sezonieră, pescuitul atrage aici doar în anumite luni ale anului. Cu toate acestea, Insula Shengshan a fost la un moment dat locuită. Satul pescăresc este dovada, însă clădirile sale numeroase au fost abandonate când locuirea efectivă aici nu a mai fost rentabilă pentru pescari.

Ceea ce a rămas în urmă, a fost cucerit încet, dar sigur de natură. Astăzi, satul este o atracţie pentru fotografi, o oază de verdeaţă incredibilă, unică în lume.

Sat abandonat din China

Sat abandonat din China

Sat abandonat din China

Sursa foto: boredpanda.com

Ţi-ar plăcea să vizitezi satul pescăresc cucerit de natură din China?

    

Vezi lista cu toate locurile incredibile din lume!


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers