Locuri incredibile: rezervoarele alpine Kaprun, Austria

Locuri incredibile: rezervoarele alpine Kaprun, Austria
 
 

Dacă ești un împătimit al muntelui, atunci nu se poate să nu vizitezi Alpii austrieci, atât în timpul iernii pentru pistele de schi minunate, cât și în timpul verii, când panoramele sunt și mai spectaculoase. Dacă în acest sezon ajungi în acest colț al Austriei, atunci îți recomand să faci o excursie până la rezervoarele alpine Kaprun. Aici vei rămâne cu gura căscată la panoramele spectaculoase cu unele dintre cele mai mari baraje din lume, flancate de versanții uriași, totul la peste 2.000 de metri altitudine.

Unde se află rezervoarele alpine Kaprun

Rezervoarele alpine Kaprun sunt, de fapt, două baraje uriașe în inima munților Hohe Tauern, adevărate minuni ale tehnologiei, care, împreună, stochează peste 160 milioane de metri cubi de apă. Cele două rezervoare, Moosersperre și Drossensperre, sunt ascunse între piscuri de 3.000 de metri înălțime și nu pot fi vizitate decât de la finalul lui mai până la mijlocul lui octombrie.

rezervoarele alpine Kaprun

Barajul Moosersperre are 107 metri înălțime și 494 metri lungime, în timp ce Drossensperre are 112 metri înălțime și 357 metri în lungime. Cele două baraje sunt și cele mai înalte din Austria. Primele lucrări la aceste baraje au început în anii ’30, dar nu au fost finalizate decât după cel de-Al Doilea Război Mondial, în 1955.

Barajele alpine Kaprun pe hartă

Cum poți ajunge la barajele Kaprun

Pentru a vizita barajele Kaprun, ai la dispoziție un autobuz special ce pleacă de la Kesselfall Alpenhaus și care te va duce până la baraje. Locul de plecare al autobuzelor se află la 9 kilometri de stațiunea Kaprun.

Dacă ești cu mașina, există o parcare uriașă chiar în apropiere, unde îți poți lăsa autovehiculul. Autobuzele te vor duce pe o șosea plină de curbe și înclinații care îți va oferi panorame ce-ți vor tăia respirația, așa că asigură-te că ai aparatul de fotografiat la îndemână.

Prețuri autobuz la barajele Karprun (dus-întors):

  • adulți: 21 euro
  • copii 6 – 15 ani: 12,5 euro
  • copii sub 6 ani: gratuit

Orar barajele Kaprun

mai, iunie, septembrie, octombrie:

  • zilnic: 8:10 – 16:45

iulie și august:

  • zilnic: 08:10-17:00

Ultima cursă pleacă din Kesselfall Alpenhaus la ora 15:30.

Rezervoarele Kaprun

Ce poți face la rezervoarele alpine Kaprun

Principala atracție la rezervoarele alpine Kaprun sunt, bineînțeles, panoramele spectaculoase. Vei rămâne cu gura căscată la uriașele rezervoare și zidurile înalte ale barajelor ce seamăn cu adevărate fiorduri. Curioșii pot face turul barajelor, pentru a vedea cum exact funcționează o asemenea minune a tehnologiei. Biletele pentru un astfel de tur costă 5,5 euro pentru adulți, 3 euro pentru copii între 6 și 15 ani și gratis pentru cei mai mici de 6 ani.

Pentru a ajunge la rezervoare va trebuie să iei un lift special, înclinat, numit Lärchwand, care este cel mai mare lift deschis, înclinat, din Europa. Cu ajutorul acestui lift ajungi rapid la cota 1.640 metri de la 1.209 metri.

Trasee Kaprun

Bineînțeles, aventurierii au la dispoziție o sumedenie de trasee pentru drumeții, pentru toate categoriile, bine marcate, de-a lungul cărora vei putea admira panorame minunate. Unul dintre cele mai interesante trasee este cel al plantelor, un traseu ghidat de 45 de minute în timpul căruia vei putea afla despre plantele care cresc în această regiune.

Prichindeii vor fi încântați să parcurgă traseul Tobi Turbi, care-i va purta în jurul rezervorului Mooserboden. Acest traseu este conceput ca o vânătoare de comori, în timpul cărei cei mici află mai multe despre acest baraj și despre cum se produce energia electrică.

 traseul Tobi Turbi

În apropiere de barajul Mooserboden vei găsi un monument dedicat celor 161 de persoane care și-au pierdut viața în tipul construcției celor două rezervoare.

Tu ai vizitat rezervoarele alpine Kaprun? Povestește-ne despre excursia ta!


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers