Locuri incredibile: râurile vulcanice din Islanda - galerie foto

Locuri incredibile: râurile vulcanice din Islanda - galerie foto
 
 
 

Natura are darul de a ne surprinde de multe ori, iar râurile vulcanice ale Islandei sunt probabil unul dintre motivele principale. Prin acestea, mama natură ne arată se pare ce talente are în materie de pictură abstractă. Smile Ai putea spune cu mâna pe inimă că te uiţi la fotografiile unor tablouri dintr-un muzeu de artă contemporană, însă aşa arată Islanda în locurile în care apele reci ale râurilor se întâlnesc cu temperaturile ridicate ale vulcanilor.

Fotografiile au fost realizate de la înălţime, deoarece pe cât sunt de spectaculoase aceste peisaje, tot pe atât sunt şi periculoase. Însă, prin intermediul obiectivului unor fotografi talentaţi şi curajoşi, putem descoperi şi noi locuri incredibile din lume, la care cu siguranţă nu vom ajunge prea curând. Văzute de sus, râurile vulcanice ale Islandei pot fi destul de greu de descifrat, dar dacă priveşti cu atenţie fotografiile din galeria noastră foto, vei constata că umbrele şi petele de culoare se transformă uşor-uşor în râuri, gheţari şi chiar stoluri de pescăruşi.

Curiozităţi despre Islanda

  • Cel mai înalt punct din Islanda are şi un nume demn de înălţimea lui: Hvannadalshnukur (2 119m).
  • Vatnajokull este cel mai mare gheţar al Europei şi se află în Islanda.
  • Numele de familie al islandezilor este derivat din prenumele taţilor lor... iar în cartea de telefoane, toată lumea apare în funcţie de prenume, nu de numele de familie.
  • În anul 1963, un nou vulcan a răsărit din Oceanul Atlantic în apropiere de Islanda. Astăzi aceast vulcan a devenit o insulă - Surtsey.
  • Hekla este cel mai activ vulcan al Islandei; de asemenea Hekla este şi un nume comun în Islanda pentru personaele de sex feminin.

     

Dacă te fascinează acest ţinut îngheţat, poţi descoperi mai multe despre acesta în galeria foto cu frumuseţile IslandeiVezi lista cu toate locurile incredibile din lume!

Poze deosebite cu râurile vulcanice din Islanda

Explorează Budapesta în 4 zile!

Explorează Budapesta în 4 zile!

3 nopţi cazare, mic dejun, zbor din Bucureşti
de la 140 Eur
vezi detalii »
 

HappyMonday.ro - Impreuna calatorim mai mult

De 5 ani descoperim locuri minunate impreuna prin povestile de pe site. Dorim ca prin noul nostru proiect - HappyMonday.ro - sa te ajutam sa calatoresti mai mult si astfel sa descoperi mult mai multe locuri.
In fiecare zi de luni iti dam idei noi de calatorii la #tarifeWOW, pentru ca tu sa descoperi locuri noi. Saptamana aceasta iti propunem ofertele de mai jos. Care te tenteaza?

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Primeşti în fiecare săptămână cele mai noi articole direct pe e-mail.