Locuri incredibile: râul fără fund din Filipine

Locuri incredibile: râul fără fund din Filipine
 
 

Poate nu te-ai fi gândit niciodată că un râu poate avea ceva deosebit de spectaculos sau într-atât de interesant încât să fascineze lumea şi să adune mii de curioşi în jurul său. Ei bine, acest lucru se întâmplă când vorbim despre Râul Hinatuan din Insula Mindanao, Filipine.

Raul Hinatuan

Sursa

Curiozităţi despre Râul Hinatuan

Râul curge în Oceanul Pacific la Hinatuan, Suriago del Sur, şi mai este numit şi Râul vrăjit. Motivul pentru care a primit această denumire constă în faptul că izvorul acestuia se află în subteran la mai bine de 24m adâncime, ceea ce îl face să pară foarte adânc, fără o sursă de izvorâre vizibilă şi, deci, fără fund.

Raul Hinatuan

Sursa

Adâncimea deosebită a izvorului subteran face ca apa râului să fie una incredibil de albastră, motiv pentru care zona se înscrie pe lista celor mai vizitate locuri din Insulele Filipine. În plus, turiştii aleg să viziteze acest loc şi pentru că, deasupra izvorului subteran, adâncimea apei a format o piscină naturală, numai bună pentru bălăceala de vacanţă.

Raul Hinatuan

Sursa

Numeroase specii de peşti se adăpostesc în preajma izvorului invizibil al râului fără fund, motiv pentru care este şi un loc preferat de turiştii care doresc să facă scufundări în vacanţă. Însă, contrar aşteptărilor nu este şi un loc pentru cei care iubesc pescuitul. De ce? Pentru că peştii din râu nu pot fi prinşi, conform localnicilor. Aparenta lipsă a fundului râului, dar şi apele sale în nuanţe schimbătoare de albastru joacă feste ochiului uman... şi peştele dispare. Laughing

Raul Hinatuan

Sursa

Ţi-ar plăcea să te scalzi în apele albastre ale Râului Hinatuan?

    

Descoperă şi alte locuri incredibile din lume: Terme di Saturnia din Italia şi Cascada Havasu, ArizonaVezi lista cu toate locurile incredibile din lume!


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers