Locuri incredibile: Poarta Iadului din Turkmenistan

Locuri incredibile: Poarta Iadului din Turkmenistan
 
 

Când te gândeşti la ceva ce a primit denumirea de Poarta Iadului, gândul îţi fuge la un loc ireal, desprins de poveştile din groază sau de speriat copiii şi... cel mai probabil o gaură fără fund în pământul întunecat. Ei bine, există un loc în Turkmenistan, Derweze sau Poarta Iadului, care îţi arată că poveştile astea pot fi pe bune şi pot fi chiar mai mult decât ţi-ai imaginat.

Locul magic de la Derweze

Poarta Iadului

Sursa foto

Nu e de groază pentru cei curioşi, ci mai degrabă încă un spectacol incredibil. Poarta Iadului este, aşa cum îi spune şi numele, o deschidere în pământ ce pare a fi potrivită unei descinderi în Infern printre flăcări. Evident, descinderea nu este recomandată celor care doresc să se şi întoarcă din Turkmenistan, dar obiectivul neobişnuit poate fi admirat şi fotografiat în voie. Cool

Cum a apărut Poarta Iadului

În anul 1971, un grup de geologi sovietici au săpat accidental în acest loc. Calculele eronate i-au adus aici, deasupra unui zăcământ uriaş de gaze naturale. În locul săpăturilor, pământul s-a surpat, formând o gaură de 70 m în diametru. Pentru a evita dezastrele ce putea apărea de pe urma emanaţiilor de gaze, specialiştii au decis să le dea foc.

Poarta Iadului

Sursa foto

Spre surprinderea tuturor, gazul care, conform studiilor, ar fi trebuit să ardă într-o singură zi, este şi acum cel care creează spectaculosul peisaj de la Poarta Iadului.

Ai avea curajul să vizitezi acest obiectiv ciudat?

   

Descoperă şi alte locuri incredibile din lume: Munţii Tianzi din China şi Pădurea Neagră, GermaniaVezi lista cu toate locurile incredibile din lume!


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers