Locuri incredibile: Poarta Iadului din Turkmenistan

Locuri incredibile: Poarta Iadului din Turkmenistan
 
 
 

Când te gândeşti la ceva ce a primit denumirea de Poarta Iadului, gândul îţi fuge la un loc ireal, desprins de poveştile din groază sau de speriat copiii şi... cel mai probabil o gaură fără fund în pământul întunecat. Ei bine, există un loc în Turkmenistan, Derweze sau Poarta Iadului, care îţi arată că poveştile astea pot fi pe bune şi pot fi chiar mai mult decât ţi-ai imaginat.

Locul magic de la Derweze

Poarta Iadului

Sursa foto

Nu e de groază pentru cei curioşi, ci mai degrabă încă un spectacol incredibil. Poarta Iadului este, aşa cum îi spune şi numele, o deschidere în pământ ce pare a fi potrivită unei descinderi în Infern printre flăcări. Evident, descinderea nu este recomandată celor care doresc să se şi întoarcă din Turkmenistan, dar obiectivul neobişnuit poate fi admirat şi fotografiat în voie. Cool

Hai la mare în Valencia!

Hai la mare în Valencia!

3 nopţi cazare, mic dejun, zbor din Bucureşti şi Timişoara
de la 210 Eur
vezi detalii »

Cum a apărut Poarta Iadului

În anul 1971, un grup de geologi sovietici au săpat accidental în acest loc. Calculele eronate i-au adus aici, deasupra unui zăcământ uriaş de gaze naturale. În locul săpăturilor, pământul s-a surpat, formând o gaură de 70 m în diametru. Pentru a evita dezastrele ce putea apărea de pe urma emanaţiilor de gaze, specialiştii au decis să le dea foc.

Fii romantic 4 zile la Verona!

Fii romantic 4 zile la Verona!

3 nopţi cazare, mic dejun, zbor din Bucureşti
de la 175 Eur
vezi detalii »

Poarta Iadului

Sursa foto

Spre surprinderea tuturor, gazul care, conform studiilor, ar fi trebuit să ardă într-o singură zi, este şi acum cel care creează spectaculosul peisaj de la Poarta Iadului.

Ai avea curajul să vizitezi acest obiectiv ciudat?

   

Descoperă şi alte locuri incredibile din lume: Munţii Tianzi din China şi Pădurea Neagră, GermaniaVezi lista cu toate locurile incredibile din lume!

4 zile de aventuri scandinave în Oslo

4 zile de aventuri scandinave în Oslo

3 nopţi cazare, zbor din Bucureşti
de la 205 Eur
vezi detalii »
 

HappyMonday.ro - Impreuna calatorim mai mult

De 5 ani descoperim locuri minunate impreuna prin povestile de pe site. Dorim ca prin noul nostru proiect - HappyMonday.ro - sa te ajutam sa calatoresti mai mult si astfel sa descoperi mult mai multe locuri.
In fiecare zi de luni iti dam idei noi de calatorii la #tarifeWOW, pentru ca tu sa descoperi locuri noi. Saptamana aceasta iti propunem ofertele de mai jos. Care te tenteaza?

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Primeşti în fiecare săptămână cele mai noi articole direct pe e-mail.