Locuri incredibile: Plaja Roşie din Panjin, China - galerie foto

Locuri incredibile: Plaja Roşie din Panjin, China - galerie foto
 
 
 

Când ne gândim la plajă, primul lucru pe care ni-l imaginăm este nisipul auriu de la marginea apei. Însă, atunci când vorbim despre Plaja Roşie din Panjin, China, nuanţele se schimbă, iar nisipul auriu devine... o mare de alge roşii! Aceste alge roşii, desprinse parcă dintr-un film SF, se numesc Suaeda salsa şi se formează în perioada aprilie-mai, când sunt verzi, devenind roşii la începutul toamnei.

Descoperă Plaja Roşie din Panjin, China

Plaja Roşie este amplasată în cel mai mare ţinut umed al lumii şi incude un ecosistem complet. Aici locuiesc peste 260 de specii de păsări şi aproape 400 de specii de animale. Printre acestea se află şi specii pe cale de dispariţie cum ar fi Cocorul cu coroană roşie sau Pescăruşul cu cioc negru. În anul 1988, arealul ecosistemului a fost declarat arie protejată la cel mai înalt nivel, totul pentru a proteja aceste specii minunate pe cale de dispariţie. Din acest motiv, doar o mică parte a acestui loc incredibil este deschisă vizitării, restul fiind dedicat speciilor care îl populează şi cercetărilor ştiinţifice!

Plaja Rosie din Panjin, China

Întregul ţinut este format din porţiuni înguste de uscat şi de ape marine de mică adâncime, în apropiere de oraşul Panjin din China. Plaja Roşie este aşadar una dintre minunile naturii, ce nu face altceva decât să ne surprindă şi să ne arate unicitate planetei noastre! Descoperă şi tu cel mai complex ecosistem al planetei, locul care îţi va schimba definiţia noţiunii de plajă, în galeria noastră foto!

   

Descoperă și alte locuri incredibile din lume: Mina de sare Soledar, Ucraina și Satul Fucking, AustriaVezi lista cu toate locurile incredibile din lume!

Poze deosebite cu Plaja Roşie din Panjin, China

Explorează Budapesta în 4 zile!

Explorează Budapesta în 4 zile!

3 nopţi cazare, mic dejun, zbor din Bucureşti
de la 140 Eur
vezi detalii »
 

HappyMonday.ro - Impreuna calatorim mai mult

De 5 ani descoperim locuri minunate impreuna prin povestile de pe site. Dorim ca prin noul nostru proiect - HappyMonday.ro - sa te ajutam sa calatoresti mai mult si astfel sa descoperi mult mai multe locuri.
In fiecare zi de luni iti dam idei noi de calatorii la #tarifeWOW, pentru ca tu sa descoperi locuri noi. Saptamana aceasta iti propunem ofertele de mai jos. Care te tenteaza?

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Primeşti în fiecare săptămână cele mai noi articole direct pe e-mail.