Locuri incredibile: Plaja neagră din Vik, Islanda

Locuri incredibile: Plaja neagră din Vik, Islanda
 
 

Nu ştiu cine s-ar sătura de plaje întinse cu nisip fin şi auriu, dar dacă plaja este pentru tine mai degrabă un loc de explorat, decât unul de dormitat la soare, atunci trebuie să vezi Plaja neagră din Vik, Islanda. De ce? Pentru că e neagră!

Plaja neagră a Islandei şi minunile din împrejurimi

Plaja neagra din Vik, Islanda

Sursa foto

Vik I Mydral este cel mai mare sat din sudul extrem al Islandei şi un loc ce ascunde o mulţime de minuni ale naturii, toate îmbrăcate în forme bizare şi culori ciudate. Coloane de bazalt, peşteri neexplorate, formaţiuni din piatră ce ies la suprafaţă din apa mării numite Reynisdrangar şi nisipul fin şi negru sunt elementele ce compun peisajul fascinant şi întunecat din Islanda. În plus, această regiune a Islandei mai este cunoscută şi pentru faptul că include cel mai umed loc din ţară: plaja neagră.

Plaja neagra din Vik, Islanda

Sursa foto

Plaja neagră din Vik, cunoscută local sub numele de Reynishverfi, poate fi accesată prin ghizi locali chiar de dinainte de a ajunge în satul Vik. Nisipul negru şi marea din care răsar coloane de bazalt de până la 68 m înălţime formează un peisaj spectaculos.

Descoperă şi alte locuri incredibile din Islanda: râurile vulcanice, Cascada Godafoss şi peisajele ireale din LandmannalaugarVezi lista cu toate locurile incredibile din lume!


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers