Locuri incredibile: Peșterile din Waitomo, Noua Zeelandă

Locuri incredibile: Peșterile din Waitomo, Noua Zeelandă
 
 
 

Imaginează-ţi o lume subterană cu decor desprins din scenariul filmului Avatar. Nu este un exerciţiu de imaginaţie, ci doar unul dintre locurile incredibile pe care natura le-a creat. În nordul Noii Zeelande, sub dealurile regiunii Waitomo, se află un sistem de peşteri spectaculoase, care se numără şi printre principalele destinaţii turistice ale ţării. Peşterile Waitomo s-au format în urma eroziunii reliefului de apele râurilor subterane şi se remarcă prin grandoarea peisajului subteran, al complexităţii galeriilor şi nu în ultimul rând al faunei.

Peşterile Waitomo sunt dovada de necontestat că Noua Zeelandă este o ţară superbă, care are numeroase atracţii turistice de oferit, atât la suprafaţă, cât şi în subteran. Cea mai simplă modalitatea de a ajunge în Peşterile Waitomo este cu barca, urmând cursul râurilor subterane. Vei fi fascinat din primul moment de această minune a naturii.

Pestera Waitomo

Sursa foto: shaunjeffersphotography.com. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Peşterile Waitomo au fost incluse în circuitul turistic încă de la începutul secolului XX, iar de atunci şi până în prezent, numărul turiştilor a crescut constant, de la an la an. Pentru amatorii de aventură şi adrenalină, complexul speologic din Waitomo oferă şi posibilitatea de a explora zona într-o cursă de rafting sau pot escalada masivii calcaroşi. În plus, întreaga zonă oferă numeroase alte obiective turistice care aşteaptă să fie descoperite.

Ceea ce îi atrage ca un magnet pe turişti în Peşterile Waitomo este o specie de insecte care secretă o substanţă fosforescentă, creând în întunericul din galerii impresia că au ajuns printre stele şi se pregătesc să exploreze universul. Această specie de insecte, Arachnocampa luminosa, este similară cu licuricii, dar nu poate fi întâlnită decât în Noua Zeelendă. Cert este că, miciile vietăţi din subteran oferă un spectacol de lumină şi culoare impresionant.

Petrece primăvara la Praga

Petrece primăvara la Praga

3 nopți de cazare, mic dejun inclus, zbor din București
de la 230 Eur
vezi detalii »

Pestera Waitomo

Sursa foto: shaunjeffersphotography.com. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Fotograful profesionist Shaun Jeffers a reuşit să surprindă jocurile spectaculoase de lumini din Peştera licuricilor din Waitomo. După sesiuni lungi de fotoshooting, Shaun Jeffers a făcut public rezultatul muncii sale. Să fotografiezi licuricii este mai dificil decât atunci când fotografiezi cerul înstelat, iar timpul de expunere şi focalizare este mult mai lung. Pentru a realiza fotografiile, Shaun Jeffers şi-a petrecut între 6 şi 8 ore zilnic, în apele reci din subteran. Putem spune însă că a meritat efortul.

Vacanță de primăvară la Berlin

Vacanță de primăvară la Berlin

3 nopţi cazare, zbor din Bucureşti şi Timişoara
de la 160 Eur
vezi detalii »

Tu ce alte locuri incredibile din lume cunoşti?

Bucură-te de primăvară la Londra

Bucură-te de primăvară la Londra

3 nopți de cazare, mic dejun inclus, zbor din București şi Timișoara
de la 185 Eur
vezi detalii »
 

HappyMonday.ro - Impreuna calatorim mai mult

De 5 ani descoperim locuri minunate impreuna prin povestile de pe site. Dorim ca prin noul nostru proiect - HappyMonday.ro - sa te ajutam sa calatoresti mai mult si astfel sa descoperi mult mai multe locuri.
In fiecare zi de luni iti dam idei noi de calatorii la #tarifeWOW, pentru ca tu sa descoperi locuri noi. Saptamana aceasta iti propunem ofertele de mai jos. Care te tenteaza?

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Primeşti în fiecare săptămână cele mai noi articole direct pe e-mail.