Locuri incredibile: Peșterile din Waitomo, Noua Zeelandă

Locuri incredibile: Peșterile din Waitomo, Noua Zeelandă
 
 

Imaginează-ţi o lume subterană cu decor desprins din scenariul filmului Avatar. Nu este un exerciţiu de imaginaţie, ci doar unul dintre locurile incredibile pe care natura le-a creat. În nordul Noii Zeelande, sub dealurile regiunii Waitomo, se află un sistem de peşteri spectaculoase, care se numără şi printre principalele destinaţii turistice ale ţării. Peşterile Waitomo s-au format în urma eroziunii reliefului de apele râurilor subterane şi se remarcă prin grandoarea peisajului subteran, al complexităţii galeriilor şi nu în ultimul rând al faunei.

Peşterile Waitomo sunt dovada de necontestat că Noua Zeelandă este o ţară superbă, care are numeroase atracţii turistice de oferit, atât la suprafaţă, cât şi în subteran. Cea mai simplă modalitatea de a ajunge în Peşterile Waitomo este cu barca, urmând cursul râurilor subterane. Vei fi fascinat din primul moment de această minune a naturii.

Pestera Waitomo

Sursa foto: shaunjeffersphotography.com. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Peşterile Waitomo au fost incluse în circuitul turistic încă de la începutul secolului XX, iar de atunci şi până în prezent, numărul turiştilor a crescut constant, de la an la an. Pentru amatorii de aventură şi adrenalină, complexul speologic din Waitomo oferă şi posibilitatea de a explora zona într-o cursă de rafting sau pot escalada masivii calcaroşi. În plus, întreaga zonă oferă numeroase alte obiective turistice care aşteaptă să fie descoperite.

Ceea ce îi atrage ca un magnet pe turişti în Peşterile Waitomo este o specie de insecte care secretă o substanţă fosforescentă, creând în întunericul din galerii impresia că au ajuns printre stele şi se pregătesc să exploreze universul. Această specie de insecte, Arachnocampa luminosa, este similară cu licuricii, dar nu poate fi întâlnită decât în Noua Zeelendă. Cert este că, miciile vietăţi din subteran oferă un spectacol de lumină şi culoare impresionant.

Pestera Waitomo

Sursa foto: shaunjeffersphotography.com. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Fotograful profesionist Shaun Jeffers a reuşit să surprindă jocurile spectaculoase de lumini din Peştera licuricilor din Waitomo. După sesiuni lungi de fotoshooting, Shaun Jeffers a făcut public rezultatul muncii sale. Să fotografiezi licuricii este mai dificil decât atunci când fotografiezi cerul înstelat, iar timpul de expunere şi focalizare este mult mai lung. Pentru a realiza fotografiile, Shaun Jeffers şi-a petrecut între 6 şi 8 ore zilnic, în apele reci din subteran. Putem spune însă că a meritat efortul.

Tu ce alte locuri incredibile din lume cunoşti?


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers