Locuri incredibile: Peştera celor trei poduri din Liban

Locuri incredibile: Peştera celor trei poduri din Liban
 
 
 

Cascada Cheilor Baatara sau Prăpastia celor trei poduri din Tannourine, Liban este una dintre cele mai cunoscute atracţii ale acestei ţări arabe. Numeroşi turişti aleg să o viziteze pentru simplul fapt că este un loc incredibil, o atracţie turistică 2 în 1: şi peşteră şi cascadă!

Cum s-a format peştera cu cascadă din Liban

Peştera Baatara s-a format aşa cum o vedem astăzi de-a lungul a milioane de ani, din piatră de calcar, în care a săpat apa provenită din zăpezile topite de pe munţi. Şi astăzi se continuă acelaşi proces, peştera formând şi o cascadă interioară, numai după ce se topesc zăpezile.

Pestera Liban

Apa cade mai bine de 250m, până să ajungă în aşa numita prăpastie a peşterii. În timpul căderii, aceasta trece pe lângă trei poduri naturale, care formează peştera şi pe care turiştii curajoşi se pot plimba în voie pentru a admira cascada de la diverse înălţimi. Apa adunată în Prăpastia celor trei poduri se infiltrează în subteran şi izvorăşte în orăşelul Mgharet al-Ghaouaghir din apropiere.

Întâmpină primăvara la Mediterana, în Sardinia!

Întâmpină primăvara la Mediterana, în Sardinia!

3 nopţi cazare, zbor din Bucureşti
de la 155 Eur
vezi detalii »
Hai la mare în Valencia!

Hai la mare în Valencia!

3 nopţi cazare, mic dejun, zbor din Bucureşti şi Timişoara
de la 210 Eur
vezi detalii »

Atenţie! Semnele de la faţa locului avertizează turiştii că pot aluneca pe muşchii umezi care acoperă podurile sau pot cădea dacă se apropie de marginile fragile ale acestora.

    

Descoperă şi alte locuri incredibile din lume: Cabana unde poţi dormi gratuit şi Minunile lumii de gheaţăVezi lista cu toate locurile incredibile din lume!

4 zile însorite la Atena

4 zile însorite la Atena

3 nopți de cazare, mic dejun, zbor din București
de la 180 Eur
vezi detalii »
 

HappyMonday.ro - Impreuna calatorim mai mult

De 5 ani descoperim locuri minunate impreuna prin povestile de pe site. Dorim ca prin noul nostru proiect - HappyMonday.ro - sa te ajutam sa calatoresti mai mult si astfel sa descoperi mult mai multe locuri.
In fiecare zi de luni iti dam idei noi de calatorii la #tarifeWOW, pentru ca tu sa descoperi locuri noi. Saptamana aceasta iti propunem ofertele de mai jos. Care te tenteaza?

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Primeşti în fiecare săptămână cele mai noi articole direct pe e-mail.