Locuri incredibile: Pasarela de la Marele Canion – galerie foto

Locuri incredibile: Pasarela de la Marele Canion – galerie foto
 
 

Nu mai este nicio îndoială că Marele Canion, aflat în Arizona, Statele Unite ale Americii, este cu adevărat un loc incredibil. O minune a naturii, creată de Râul Colorado, de-a lungul a 446 km lungime şi 29 km lăţime, Marele Canion inlude o mulţime de atracţii. Însă cele mai importante de aici sunt punctele de belvedere. De-a lungul timpului, unele au devenit mai cunoscute decât altele, iar investiţiile recente au adus în această zonă şi o pasarelă, care să facă admirarea Marelui Canion şi mai spectaculoasă.

Ce nu ştiai despre Marele Canion

Marele Canion

  • Marele Canion are o adâncime de 1800 m şi s-a format de-a lungul a între 3 şi 6 milioane de ani prin eroziunea pietrei.
  • Piatra de şist aflaătă la baza Marelui Canion este veche de aproape 2 miliarde de ani.
  • Prima expediţie a fost organizată aici în anul 1869 de către John Wesley Powell, cel care a dat numele zonei ca Grand Canyon, înainte locul fiind numit Big/ Great Canyon.
  • În anul 1919, Marele Canion a devenit parc naţional.
  • Habitatul Marelui Canion include aproximativ 90 specii de mamifere şi 350 specii de păsări.
  • Marele Canion este locuit de 5 triburi indiene: Hopi, Navajo, Havasupai, Paiute şi Hualapai.
  • Aproximativ 5 milioane de turişti vizitează Marele Canion în fiecare an.
  • Dacă vrei să campezi în Marele Canion, trebuie să obţi un permis de camping de la Backcountry Office.
  • Cea mai întâlnită specie de şarpe cu clopoţei are o culoare rozalie, asemănătoare cu cea a rocilor... aşa că mare atenţie unde pui piciorul!

Aşadar, să vedem împreună cum arată Grand Canyon Skywalk!

Poze deosebite de la Marele Canion

    

Vrei să admiri şi mai multe canioane spectaculoase? Atunci, te poţi delecta cu o galerie foto cu 20 de sculpturi ale naturiiVezi lista cu toate locurile incredibile din lume!


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers