Locuri incredibile: Palatul Achilleion, Grecia

Locuri incredibile: Palatul Achilleion, Grecia
 
 

Palatul Achilleion este unul dintre cele mai frumoase din Europa, un obiectiv turistic pe care merită să-l vizitezi cel puțin odată. Acesta a fost construit la cererea Împărătesei Austriei, Sisi. Impunătoarea clădire se află la câțiva kilometri de Corfu Town, de pe insula cu același nume, din Grecia. Nu are cum să nu-ți placă un astfel de loc fermecător!

Istoria Palatului Achilleion

Palatul Achilleion are o istorie bogată, servind mai multe scopuri în cei peste 125 de ani de la ridicarea sa. Edificiul a fost construit de către Împărăteasca Elisabeta a Austriei (Sisi), care, la insistența consulului austriac Alexander von Wasberg, a decis să-și facă aici o reședință de vară.

Clădirea arată incredibil, mai ales că Sisi era cunoscută drept o iubitoare a frumosului. Palatul a fost ridicat avându-l pe eroul grec Ahile drept temă. Astfel, statuile și tablourile cu Ahile decorează într-un mod aparte interiorul, cât și exteriorul Palatului Achilleion. Tot Sisi a fost cea care a dat numele edificiului.

Palatul Achilleion

Din 1891 și până în 1898, când a fost asasinată, Împărăteasa Sisi a vizitat des palatul din Corfu. Câțiva ani mai târziu, urmașii acesteia au vândut reședința de vară Regelui Wilhelm al II-lea, care a folosit-o în același scop, dar și pentru întâlniri diplomatice. El a respectat tema aleasă de Împărăteasca Sisi și a continuat să aducă aici statui care îl înfățișau pe Ahile.

Palatul Achilleion din Corfu a rămas un important centru pentru diplomația europeană până la începerea Primul Război Mondial, în perioada conflictului militar fiind folosit drept spital. După terminarea războiului, palatul a devenit sediu pentru diferite instituții de stat.

După ce s-a încheiat și cel de-Al Doilea Război Mondial, Palatul Achilleion a ajuns pe mâna unei companii private. Astfel, în 1962, edificiul era muzeu la parter și cazino la etaj. Din 1994, minunata clădire a fost folosită ca muzeu și ca gazdă a unor evenimente importante. De atunci și până în prezent se numără printre cele mai apreciate atracții turistice din Corfu.

Atracții turistice Corfu

Unde este află Palatul Achilleion

Palatul Achilleion se află pe insula Corfu, în satul Gastouri, la aproximativ 10 km depărtate de Corfu Town.

Palatul Achilleion pe hartă

Palatul Achilleion în prezent

Dacă ajungi în Corfu trebuie să-ți faci timp să vizitezi palatul. Poți să vezi operele de artă din interiorul acestuia, dar și să faci o plimbare prin grădinile sale, unde o să descoperi o mulțime de statui.

Program de vizitare (1 aprilie – 31 octombrie):

  • zilnic: 08:00 – 20:00

Program de vizitare (1 noiembrie – 31 mai):

  • zilnic: 08:00 – 16:00

Un bilet normal costă 8 euro, iar copii cu vârsta sub 5 ani au intrarea gratuită

Descoperă mai multe locuri incredibile din lume aici.

Ai vizitat Palatul Achilleion? Spune-ne ce impresie ți-a lăsat!


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers