Locuri incredibile: Pădurea Neagră, Germania

Locuri incredibile: Pădurea Neagră, Germania
 
 

Pădurea Neagră este locul din care izvorăşte Dunărea. Aşa am învăţat toţi la orele de Geografie. Însă puţin ştiu că Pădurea Neagră este unul dintre cele mai frumoase locuri din Germania, este un loc incredibil, pe care merită să-l vizitezi. Numeroşi turişti ajung în celebra pădure în fiecare an, în căutarea originilor Dunării, a unui traseu spectaculos cu bicicleta sau a peisajelor celebre care circulă peste tot pe internet.

Localizare

Aflată în vestul Germaniei, Pădurea Neagră face parte din regiunea Baden-Wurttemberg. Regiunea împădurită este una deosebit de mare, cu o lungime de 160 km şi o lăţime de 60 km, incluzând şi un lanţ montan spectaculos, râuri şi lacuri.

Pădurea Neagră

Produsele din Pădurea Neagră

Nu numai un loc incredibil de vizitat în Germania, ci şi un loc cu o importanţă deosebită pentru industriile locale, Pădurea Neagră este locul din care pornesc o mulţime de prouse celebre în întreaga lume. Mineritul, producţia de cărbune şi de sticlă sunt câteva dintre industriile care şi-au găsit locul aici. La acestea se adaugă producţia de ceasuri de mare precizie şi de bijuterii. Ceasurile cu cuc realizate în Pădurea Neagră au fost din cele mai vechi timpuri un mijloc de supravieţurile pentru localnici, devenind în timp un simbol local.

Pădurea Neagră

Turismul în Pădurea Neagră

Astăzi, principala industrie dezvoltată în Pădurea Neagră este turismul, mai ales că regiunea oferă câte ceva pentru fiecare tip de turist şi pentru fiecare anotimp. De la sporturi pe apă, la sporturi de iarnă, de la excursii, la trasee scurte, Pădurea Neagră este un loc incredibil de vacanţă.

Printre cele mai cunoscute locuri preferate de turişti se numără: Lacul Titisee şi Lacul Schluchsee, perfecte pentru sporturi nautice, oraşul Baden-Baden, numai bun pentru un city break scurt, sau una dintre numeroasele trasee, ce însumează 23 000 km amenajaţi pentru plimbări pe jos sau cu bicicleta.

Pădurea Neagră

Sursa foto: 1, 2, 3

Ai vizitat Pădurea Neagră din Germania? Spune-ne şi nouă ce ţi-a plăcut!

    

Descoperă şi alte locuri incredibile din lume: cel mai mare parc subteran pentru biciclete din lume şi 3 copaci simbol al dezlănţuirii naturii. Vezi lista cu toate locurile incredibile din lume!


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers