Locuri incredibile: Munţii coloraţi din China - galerie foto

Locuri incredibile: Munţii coloraţi din China - galerie foto
 
 

Natura ne rezervă de multe ori surprize incredibile. Astfel, descoperim locuri superbe cum sunt Munţii coloraţi din China! Zhangye Danxia Landform Geological Park este arealul natural ce pare a fi trecut prin pensulele unui pictor impresionist desăvârşit sau prin Photoshop-ul unui designer talentat, însă culorile munţilor sunt cât se poate de reale. Localizaţi în provincia Gansu, munţii coloraţi te surprind cu o explozie de culori, de la galben, portocaliu şi roşu, până la verde, albastru şi violet.

Descoperă Munţii coloraţi din China

Munţii, văile, coloanele naturale şi cascadele, toate sunt colorate la Zhangye Danxia Landform. Acestea sunt alcătuite din rocă de gresie roşie şi din roci conglomerate şi formează un peisaj unic. Formele montane întâlnite aici au fost create prin eroziunea apei şi prin oxidare, nu numai prin mişcarea plăcilor tectonice, aşa cum ne-am fi aşteptat, motiv pentru care au apărut şi curcubeele naturale de pe suprafeţele rocilor. Conform studiilor, arealul colorat s-a format de-a lungul a 24 milioane de ani, datând astfel din Perioada Cretacică.

Muntii colorati din China

În anul 2010, şase areale din Danxia au fost incluse pe lista monumentelor de Patrimoniu Mondial UNESCO, devenind astfel cunoscute întregii lumi. Munţii coloraţi sunt una dintre cele mai vizitate spaţii turistice ale Chinei, deci sunt cu siguranţă un motiv bun pentru o vacanţă în împrejurimi. Până să ajungem acolo, însă, te invit să te delectezi alături de noi cu o galerie foto de-a dreptul incredibilă!

Vezi lista cu toate locurile incredibile din lume!

Poze deosebite cu Munţii coloraţi din China


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers